Åtte tips du bør vite om før du kjøper en gulvvaskemaskin

Siden vaskeindustrien blir mer og mer automatisert, kommer gulvvaskemaskiner stadig mer på banen. Gulvvaskemaskiner har tatt del i de fleste sitt liv, og erstatter gradvis de tradisjonelle moppene og bøttene. Hvorfor? Fordi det for eksempel i miljøer som skoler og sykehus er behov for gulv som ikke bare ser fine ut, men de skal være ordentlig rengjort.

Se vårt utvalg av gulvvaskemaskiner her

Forbedringen innen gulvvask har ikke bare gjort selve vaskingen raskere, men den har også ført til et enda bedre resultat. Faktisk gjør profesjonelle gulvvaskemaskiner det så rent og tørt at gulvet kan brukes med en gang. I tillegg samles skitne rester opp i nalene og ender opp i skittenvannstanken til gulvvaskemaskinene så det ikke blir liggende igjen på gulvet, som det ofte gjør når du bruker en mopp.

Det er mange merker og gulvvaskemaskintyper på markedet, og å velge den beste kan være veldig vanskelig. Derfor bør du vurdere å følge disse åtte rådene før du kjøper en gulvvaskemaskin:

 1. Gulvareal
 2. Gulvtype
 3. Type skitt
 4. Ulike typer børsteaggregat
 5. Ergonomi
 6. Valgfrihet og tilbehør
 7. Batteri og batterilader
 8. Kontakt en ekspert

Gulvareal

Bruk tiden godt og tenk på hva slags områder gulvvaskemaskinen skal brukes på. Tenk på den totale størrelsen på rommet, hvor stor del av det som skal rengjøres, og om det finnes objekter som ramper og dørstokker. Dette vil hjelpe deg i å bestemme om du trenger en liten gå-bak gulvvaskemaskin, eller om du trenger en større en som du sitter på. For eksempel kan Comac sin Innova jobbe i et område på 60 til 100 centimeter, og blir brukt i mange miljøer med ulike behov.

Gulvtype

Er det hardt gulv eller teppegulv? Hvis du trenger å rengjøre harde gulv, er det betong, fliser eller tre? Har du tregulv, så vil det for eksempel være best å velge en gulvvaskemaskin som er utstyrt med et doseringssystem, som CDS – Comac Dosing System. Dette lar deg justere mengden såpe og vann som kommer ut, og hindrer at gulvet blir skadet.

Type skitt

Vanligvis bør en gulvvaskemaskin brukes når det ikke er noe rusk igjen på gulvet. I varehus kan du likevel finne smuss her og der, og i dette tilfellet gjør en sylindrisk gulvvaskemaskin jobben med å samle opp smusset mens du vasker.

Se alle renholdsmaskiner fra Bimo her.

Ulike typer børsteaggregat

Det finnes tre ulike børsteaggregat på gulvvaskemaskiner:

 • Børsteaggregat med discbørste med en, to eller flere børster. Det mest vanlige er en enkel børste siden skurepadsene er enkle å finne på markedet. Fordelen med dobbel børste er at vann sendes direkte i senter av maskinen hvor det er maksimal oppsugningskraft, og som gjør at du reduserer eventuelle sidesprut fra maskinen.
 • Børsteaggregat med sylinderbørste er anbefalt hvis det er samlinger av smårusk siden børstene beveger seg kjappere og fjerner gulvsmuss bedre. Børsteaggregatet er utstyrt med to sylinderbørster som er mye mer effektivt enn et enkelt børsteaggregat.
 • Børsteaggregat med oscillerende børste er en teknologi som nylig har blitt en stor suksess fordi de gir god ytelse og mindre forbruk, og sparer deg for både såpe og strøm. Selve skurepad-bevegelsen oscilliterer på rundt 2000 RPM, og gir et utmerket vaskeresultat. Bruk av riktig tilbehør kan også holde gulvet skinnende rent.

Ergonomi

Når du kjøper en gulvvaskemaskin bør du alltid tenke på ergonomien. Husk alltid på at det skal være bekvemt og enkelt å bruke, spesielt hvis maskinen skal brukes daglig. I designfasen av gulvvaskemaskinene Comac C75, C85 og C100 resulterte en detaljert ergonomistudie i optimale tilpasninger for menneske-maskin systemet, for å sikre god trygghet og ikke minst komfort for brukeren.

Valgfrihet/tilbehør

Noen ganger er gulvvaskemaskiner utstyrt med tilbehør du kanskje ikke trenger, men det er noen tilbehør du bør være på utkikk etter. For eksempel, hvis du trenger å holde oversikt over maskiner som er lokalisert flere ulike steder, kan du velge en Comac gulvvaskemaskin som er utstyrt med CFC – Comac Fleet Care system. Med denne teknologien kan du alltid vite hvor maskinene befinner seg, og hvilken tilstand de er i.

Batteri og batteriladere

Å velge en batteridrevet gulvvaskemaskin eliminerer behovet for å plugge den inn i kontakten mens du bruker maskinen. Du kan bruke batteridrevne gulvvaskemaskiner hvor du vil, men husk å sjekke om maskinen er utstyrt med vedlikeholdsfrie batterier og innebygd batterilader.

Kontakt en ekspert

Er du fremdeles usikker? Bimo har lang erfaring med salg av gulvvaskemaskiner, blant annet Comac sine, og hjelper deg gjerne videre på veien i å velge den beste profesjonelle vaskeløsningen.

For english version, please visit this site.