“Det finnes kun én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk” er et utsagn godt kjent for de som jobber i hotell og restaurantnæringen. Førsteinntrykket avgjør om gjestene har det bra, og påvirker totalopplevelsen av besøket. Rengjøring er en viktig faktor, og må utføres feilfritt både for å sikre god hygiene og sikkerhet, og for å øke kundeopplevelsen. I dette innlegget vil vi gi deg tips for å utføre rengjøringen på riktig måte.
Hotell-, restaurant- og cateringsektoren dekker et bredt spekter av ulike virksomheter, som hoteller, puber, restauranter, cateringfirmaer, kafeer og bistroer. De ulike næringene har ulike rengjøringsbehov. For eksempel utføres gulvrengjøring i restauranter etter stengetid, mens på et hotell utføres rengjøring selv om gjester og kunder er i nærheten. Det er viktig å evaluere og finne riktige rengjøringsløsninger som passer for hvert område, for eksempel haller og innganger, rom og toaletter, velværeavdelinger, kjøkken eller restauranter. Det disse områdene har til felles, er behovet for å rengjøres effektivt, kostnadseffektivt og tidseffektivt.
De beste løsningene
Ofte kan det å skifte til riktige rengjøringsmaskiner bidra til lavere forbruk samtidig som bedre rengjøringsresultater oppnås. Nettopp derfor er det viktig å evaluere hva slags utstyr som best passer din næring sitt behov.
Det er ikke uvanlig at disse bransjene fremdeles bruker manuelle rengjøringssystemer som mopp og bøtte, fordi de tilsynelatende virker praktiske og billige. Men er det virkelig slik? Det viktigste forslaget vi kan gi, er at alle manuelle systemer som kan skiftes ut, bør skiftes ut.
Mekanisering av rengjøringssystemer, som innkjøp av gulvvaskemaskiner, er en investering, og ofte dyrere enn andre løsninger. Derimot bidrar gulvvaskemaskiner til kraftig reduksjon i tiden som brukes på rengjøring av gulv, samtidig som optimale og konstante rengjøringsresultater sikres. I tillegg etterlater en gulvvaskemaskin gulvene umiddelbart tørre etter vask, og kan derfor gås på med en gang, som øker sikkerheten til både gjester og ansatte, som unngår å skli på våte gulv.
Oppdater rengjøringsutstyret
Det er viktig å evaluere miljøet, overvåke prosessene og forstå hvordan de kan forbedres. Denne evauleringsfasen inkluderer også valgene knyttet til eventuell oppdatering av tilgjengelig utstyr. Profesjonell rengjøring er i stadig utvikling så det er viktig å følge med på eventuelle forbedringer i din sektor.
For gulvvaskemaskiner finnes det for eksempel teknologier som reduserer støy betraktelig, så rengjøring kan utføres når som helst. Vispa EVO og Vispa XL er to gulvvaskemaskiner som er utstyrt med teknologi som gjør at rengjøringen kan utføres i normal arbeidstid, selv i nærheten av mennesker. Dette betyr at du ikke lenger trenger å definere skift, og dermed redusere kostnadene. Comac har designet disse to kraftige og kompakte gulvvaskemaskinene for å sikre ytelsen som de store maskinene har, og som samtidig kan brukes i små og mellomstore miljøer, som restauranter, kjøkken og kafeer.
Sikre riktig vedlikehold
Etter at utstyr er oppdatert, er vårt tredje tips å utføre riktig og konstant vedlikehold. Dette lar deg opprettholde konstant ytelse over tid og forlenge levetiden til rengjøringsutstyret. Vi tenker nå spesielt på gulvvaskemaskiner, men rådet bør i prinsippet brukes på alt utstyr; støvsugere, feiemaskiner osv. Alle er verktøy som fjerner smuss, og som derfor krever daglig vedlikehold, avhengig av hvordan de brukes, alt fra rengjøring av filtre til tømming og rengjøring av tankene.
Å ta vare på utstyret betyr å bevare verdien, men også å gjøre det trygt og presentabelt for kundenes øyne. En dårlig gulvvaskemaskin gir ikke et godt førsteinntrykk for eksempel på et hotell, fordi den kan avgi dårlig lukt og i verste fall være et ideelt vekstmiljø for mange ulike bakterier. For å lette vedlikeholdsoperasjonene til gulvvaskemaskinene, bruker Comac en gul farge for å skille elementene som trenger daglig vedlikehold fra de andre delene. I tillegg finnes det daglige instruksjoner tilgjengelig for å forenkle operatørens arbeid enda mer.
Periodisk vedlikehold er også avgjørende for å opprettholde ytelse og redusere driftskostnader. Derfor anbefaler vi alltid å utføre regelmessige vedlikeholdskontroller hos en autorisert tekniker, og at det kun brukes originale reservedeler.
Viktigheten av desinfisering
Et siste tips er å huske på desinfisering. Det bør skje etter en grundig rengjøring, og gjennomføres effektivt med egnet utstyr. Derfor er det viktig å vurdere dine behov før du velger utstyr. Comac har designet profesjonelt utstyr spesielt utviklet med tanke på desinfisering av gulv og overflater. Den profesjonelle E-spray sprøytepistolen, er for eksempel utviklet for å fordele desinfeksjonsløsningen umiddelbart og jevnt i de mest utsatte områdene som bord, stoler og håndtak. Det er også mulig å vaske gulv og samtidig desinfisere dem på veien. Comac har utviklet en teknologi som heter Elektrostatisk hygienisering, som gjør det mulig for gulvvaskemaskiner å vaske, tørke og samtidig spraye en desinfiserende løsning på vertikale overflater.
Vi håper dette innlegget har gitt deg økt kunnskap om hvordan rengjøring best kan gjennomføres i restaurant- og hotellbransjen. Har du flere spørsmål, ta gjerne kontakt med oss.
For the english version of this article, please click here.