Hvor mange kvadratmeter kan gulvvaskemaskinen rengjøre per time?

Dette er et spørsmål som går igjen. Uavhengig av om du allerede eier en gulvvaskemaskin eller om du har tenkt på å kjøpe en, så vil dette innlegget mest sannsynlig vise seg å være veldig nyttig for deg. Det vil hjelpe deg å forstå hvilke potensial gulvvaskemaskiner innehar når det kommer til ytelse og hvor mye tid som går med på å fullføre en rengjøringsjobb. Produktiviteten bestemmer ofte prisen på en rengjøringsjobb, så her kan du kanskje prøve å estimere kostnaden basert på hvor mange arbeidstimer som trengs for å gjennomføre jobben.

La oss starte med det grunnleggende

Folk som bruker profesjonelt utstyr som gulvvaskemaskiner bør vite om noen nøkkelfaktorer som hjelper dem å bedre forstå deres behov, men også slik at de kan utnytte potensiale til gulvvaskemaskinene. Derfor har vi allerede laget en liste over åtte nøkkelbegreper du bør vite om gulvvaskemaskiner. Nå er det på tide å bruke denne listen igjen, og ta opp to fundamentale begreper som vil hjelpe oss å bedre forstå hvor mange kvadratmeter som kan rengjøres i timen med en gulvvaskemaskin: Den totale overflaten og den vaskbare overflaten.

Foto: Comac

Total overflate eller vaskbar overflate?

Å forstå forskjellen mellom den totale overflaten og den vaskbare overflaten av et område er helt essensielt for å kalkulere hvor mange kvadratmeter som kan rengjøres med en gulvvaskemaskin. Den totale overflaten inkluderer hele området i bygningen, og inkluderer også skap, tekniske rom eller andre områder som ikke er en del av området som skal rengjøres med jevne mellomrom. Vaskbare overflater defineres som området som faktisk trengs å rengjøres med jevne mellomrom. Forskjellen mellom disse kan variere veldig, men den vaskbare overflaten er vanligvis mindre enn den totale overflaten.     

Hvordan regne ut den vaskbare overflaten?

Når du skal kalkulere den riktig antall kvadratmeter for den vaskbare overflaten, så kan det gjøres på to måter:

  • Du kan enten gå på inspeksjon og måle området med en tommestokk eller lignende
  • Eller du kan bruke arkitekttegningen for å måle opp

Målene må være i meter. Når du har det på plass, så er formelen for vaskbare områder veldig enkel:

Kvadratmeter vaskbar overfalte = (Lengde x bredde) – kvadratmeter ikke-vaskbar overflate

For eksempel så kan et rent område på 40 meter lengde og 65 meter bedde ha en vaskbar overflate på 2600 kvadratmeter. Om du har en maskin i dette området som måler 15 meter i lengden og 6 meter i bredden, så må du trekke fra 90 kvadratmeter i ikke-vaskbar overflate. Den vaskbare overflaten blir derfor i dette tilfellet 2510 kvadratmeter.

Foto: Comac

Produktivitet: Hvordan regne ut hvor mange kvadratmeter som kan rengjøres per time

For å regne ut hvor mange kvadratmeter som kan rengjøres i løpet av en time med en gulvvaskemaskin, så bør vi vurdere terminologi som ofte blir brukt i det profesjonelle rengjøringsmarkedet, produktivitetsraten.

Produktivitetsraten indikerer hvor mange kvadratmeter som kan rengjøres per time, og formelen er som følgende:

Produktivitets rate = Total antall kvadratmeter vaskbart område / Total antall arbeidstimer

For eksempel: Hvis du trenger to timer på å rengjøre et område på 2600 kvadratmeter, så vil produktivitetsraten bli 1300 kvadratmeter per time.

Jo mindre området er, jo høyere produktivitetsrate får du som regel, men andre faktorer kan også spille inn:

  • Designet på strukturen. I vårt eksempel har vi brukt et firkantet rom uten hindre eller objekter, men i realiteten kan området du skal rengjøre være i alle slags former, og i mange ulike miljø
  • Tetthet: Det vil helt klart være enklere å rengjøre et rom som brukes av en person, enn et rom med 15 kontorpulter
  • Gulvtype og hvor skittent det er
  • Rengjøringsteknologier: Siste generasjon gulvvaskemaskiner er mer effektive enn eldre maskiner
  • Gode prosesser: Det er bedre å ha velorganiserte rengjøringsjobber enn å konstant løpe fra den ene jobben til den andre

Et svar fra det profesjonelle rengjøringsmarkedet

Basert på erfaring har WordWide Cleaning Industry Association (ISSA) satt opp en detaljert liste som inneholder 612 produktivitetsrater innen rengjøring som er relatert til rengjøringstimer i sammenheng med både industrielle, kommersielle og utdanningsfasiliteter. Disse ratene fungerer som en internasjonal standard for å kalkulere gjennomsnittlig tid som kreves for at en gulvvaskemaskin og annet rengjøringsutstyr skal gjennomføre rengjøringen.

Forhåpentligvis ga dette innlegget deg litt mer innsikt i hvordan du selv kan regne ut hvor mange kvadratmeter per time en gulvvaskemaskin kan vaske. Har du noen spørsmål om dette eller gulvvaskemaskiner generelt, så har våre ansatte lang erfaring i det profesjonelle rengjøringsmarkedet, og hjelper deg gjerne.

For the english version of this article, please click here.