Hvordan best rengjøre et kontor

Tenk på et sted du besøker jevnlig, og hvor det florerer av bakterier. Tenkte du på badet? Feil. Faktisk har noen studier vist at kontorer er blant de rommene med mest bakterier. La oss det på hvordan dere kan håndtere det. I dette innlegget går vi gjennom følgende punkter:

 • Viktigheten av et rent arbeidsmiljø
 • Fem steder bakterier trives
 • Tips til rengjøring av kontor
 • Comac-utstyr designet for rengjøring av kontor
 • Et rent kontor øker produktivitet og de ansattes trivsel
Foto: Comac

Viktigheten av et rent arbeidsmiljø

Siden koronapandemien for alvor gjorde sitt inntog har de fleste blitt enda mer opptatt av viktigheten av god hygiene og rene miljøer. Grundig rengjøring og å vaske hendene ofte har for mange blitt den nye normalen, og vi må ikke slutte å tenke på viktigheten av rene miljøer rundt oss, spesielt i de vi oppholder oss i flere timer hver dag.

Skitt på kontoret

For å forstå hvorfor rengjøring av kontorer er så viktig så må vi se på hva som finnes i disse miljøene. Vi kan blant annet nevne en studie gjort i USA, som viser at en helt vanlig kontorpult huser mer enn ti millioner bakterier, 400 mer enn hva som finnes på et toalettsete. I en rapport skrevet av Italian National Institute of Health om Covid-19, så fant de at bakterien SARS-CoV-2 kan bli værende på plastikkoverflater i opp til 72 timer. Om vi stopper opp og tenker litt, så taster mange av oss i vei på tastaturet på jobb. Tastaturet er laget i soft-touch og av porøs plastikk så ikke fingrene våre skal skli over tastene. Ikke undervurder viktigheten av rengjøring, selv om miljøet virker «rent nok».

Fem steder bakterier trives

Før vi gir deg noen råd om hvordan du kan rengjøre kontor, så er det viktig at du forstå hvilke steder flest bakterier trives. Er du klar over hva som er de skitneste stedene, så kan du tilegne disse områdene enda mer oppmerksomhet. Det kan både hjelpe når en skal planlegge en rengjøringsjobb, men det kan også forbedre helsen til de ansatte som jobber på kontoret.

Dette er de fem stedene hvor flest bakterier gjemmer seg på kontor:

 1. Skrivebord, spesielt på tastatur, datamus og telefon, men også på kontorstolen. Alle disse objektene er laget av porøs plastikk, og er derfor et perfekt miljø for spredning av bakterier.
 2. Tepper. De holder på mye skitt og støv, og derfor er det også et sted hvor bakterier trives.
 3. Knapper. Det kan være en lysbryter, en knapp i heisen, eller knapper på kopimaskinen. De blir trykket på av mange mennesker og vi kan ikke være sikre på at alle har hatt rene hender.
 4. Håndtak på dører og vindu. Akkurat som med knapper, så er det mange som er i kontakt med håndtak, og vi kan ikke være sikre på hvor rene hendene som har tatt på det har vært.
 5. Hverdagsobjekter som kaffemaskiner, kjøleskap og så videre.
Foto: Comac

Noen rengjøringstips

Nå som vi vet hvorfor vi bør være nøye med rengjøring av kontor, kan vi se på noen tips om hvordan vi kan håndtere rengjøringen:

 • Gjør en grundig rengjøring før du begynner med overflaterengjøring. Det øker effektiviteten i arbeidet.
 • Organiser rengjøringen: Pass på at du har en kalender på kontoret ditt med daglig, ukentlig og månedlig rengjøring og sjekkpunkter. Spør rengjøringsprofesjonelle om hvordan å lage den perfekte rutinen for kontoret.
 • Vask hendene ofte og prøv å implementere dette som en god praksis på kontoret og i organisasjonen du jobber i. Det er en god regel å alltid ha antibakteriell gele eller lignende i nærheten.
 • Skap blest rundt viktigheten av ordentlig rengjøring og desinfeksjon av kontorpulter. Dette gjør også at kontorpultene holdes mer ryddig.
 • Ikke undervurder gulvene: På både kontorer og baderom kan det være tepper. Husk at ved rengjøring starter man ved å legge bagger og sekker opp på pultene.
Foto: Comac

Verktøy for kontorrengjøring

Å bruke rett utstyr til jobben er viktig for å kunne klare å gjennomføre en god rengjøring. Comac leverer produkter og utstyr som kan garantere profesjonell rengjøring. For kontorrengjøring finnes det en del små gulvvaskemaskiner, som er superkompakte og designet for å gi deg fordelene med mekanisk rengjøring selv på små steder. Les mer om de små gulvvaskemaskinene her.

I tillegg tilbyr Comac en del profesjonelle kjemikalier som effektivt og raskt rengjør gulv og vertikale overflater. Comac E-spray passer for eksempel bra om en skal rengjøre kontorpulter og kontaktpunkter som dører og håndtak.

Comac har også en rekke profesjonelle støvsugere som har blitt forbedret. Disse støvsugerne er kompakte og enkle å frakte, og som gir en høy oppsugningskvalitet. Ikke bare på gulver og underlag, men også på stoler, armlener og sofaer. Noen modeller kan bli utstyrt med et HEPA filter for å fange selv de små partiklene menneskeøyne ikke kan se, som midd, pollen, bakterier og andre små partikler. Modellen Carpet er ideell for dyp rengjøring og flekkfjerning på tekstiler og tepper.

Foto: Comac

Et rent kontor øker produktivitet

Kontorrengjøring blir undervurdert. Vi må forstå hvor viktig det er med grundig rengjøring og riktig utstyr. Det er også viktig at de ansatte på kontoret er klar over hvor viktig det er med rene miljøer for å opprettholde orden og renslighet. Å rengjøre kontorer har to store fordeler:

 1. Det minsker faren for smitte. Ikke bare for korona, men også for influensa og andre sykdommer.
 2. Det øker produktivitet og de ansattes trivsel. Det kan også bidra til å forbedre totalinntrykket til bedriften.

Nå har du lest litt om viktigheten av å ha rene kontorer. Stol alltid på kvalifiserte profesjonelle rengjørere. De er gjerne oppdatert på innovative rengjøringsteknikker og er utstyrt med profesjonelle maskiner. Trenger du mer råd i hvordan å best rengjøre et kontor, ta gjerne kontakt med oss. Vi i Bimo har lang fartstid i markedet og er godt kjent med fordelene av innovativ rengjøring.

For the english version of this article, please click here.