Hvordan bruke gulvvaskemaskiner

Elektrisk rengjøring gir mange fordeler, men for å få mest ut av teknologien er det viktig at du har god kunnskap om utstyret du bruker. I dette innlegget skal vi se på hvordan du kan bruke en gulvvaskemaskin, og hvorfor det er viktig at du bruker den korrekt.

Se vårt utvalg av gulvvaskemaskiner her.

Å velge den rette gulvvaskemaskinen

Dette bør du alltid huske på: Enhver lokasjon har sine egne rengjøringsbehov. For å opprettholde gode resultater er det helt essensielt å velge rett gulvvaskemaskin for jobben. Så, hvis du ikke allerede har lest det, sjekk ut dette innlegget med åtte ting du skulle ha visst før du kjøpte en rengjøringsmaskin, eller innlegget hvor vi beskriver hvordan en gulvvaskemaskin fungerer. Sistnevnte kan være nyttig, fordi den ser på helt grunnleggende steg i å forstå hvordan maskinene brukes.

Hvordan bruke gulvvaskemaskiner: Grunnleggende steg

Nå som du har din egen gulvvaskemaskin, er det på tide å forstå hvordan den virker og hvordan du bruker den korrekt så du utnytter potensiale til det fulle. Her er de grunnleggende stegene:

  • Klargjøre gulvvaskemaskinen
  • Rengjøring
  • Etter bruk

Klargjøre gulvvaskemaskinen

Det første du må gjøre er å ta hånd om området som skal bli rengjort. Det må være tømt for gjenstander og eventuelle ting på gulvet må fjernes. Rydd opp rommet og fortsett med en feiemaskin, eller fei området manuelt. Dette gjøres for å fjerne eventuelle biter og objekter som kan skade gulvvaskemaskinen. Hvis du har valgt en feie- og gulvvaskemaskin, kan du i noen tilfeller hoppe over dette steget. Se vårt utvalg av feiemaskiner her.

Det neste du må gjøre er å forberede gulvvaskemaskinen. Hvis den er batteridrevet, husk å lad den fullt opp. Så bør du sjekke eventuell slitasje på gummien på nalen og på børstene eller skurepadsene. Bruk alltid de børstene og skurepadsene som er egnet til gulvet som skal rengjøres, slik at det ikke blir skadet.

Til slutt kan du fylle rentvannstanken og tilsette vaskemiddel ved å bruke målehetten. Bruk kun vaskemiddel som passer til bruken av gulvvaskemaskinene og alltid følg instruksjonene gitt av fabrikanten.

Rengjøring

La oss se på hvordan du bruker en gulvvaskemaskin: Skru på maskinen, se til at nalen er senket og at den er i jevn kontakt med gulvet. Aktiver og regulerer flyten på gulvvaskemaskinen. Hvis mulig, still også inn børstetrykket basert på hva slags gulv som skal rengjøres og hva som skal vaskes. Er du usikker på noe, se i brukermanualen som alltid følger med våre profesjonelle gulvvaskemaskiner.

Vaskerute

Lag deg en vaskerute, veien du tar når du bruker gulvvaskemaskinen. Start alltid foran utgangsdøra, slik at når rengjøringsjobben er ferdig så slipper du å gå over nyvaskede gulv. Overlapp hvert område så vidt for å sikre at hele gulvet blir vasket. Den anbefalte vaskeruten er litt ulik om du bruker batteridrevne eller elektriske gulvvaskemaskiner:

  • For batteridrevne gulvvaskemaskiner: Start i nærheten av veggen og ta store svinger når du snur for å få med deg alt vann og såpe som setter seg i gulvet. Start fra utsiden og beveg deg innover mot midten mens du prøver å unngå trange kurver.
  • For elektriske gulvvaskemaskiner: Alltid start i nærheten av veggen, men fortsett med frem-og-tilbake i lineære bevegelser. Hold alltid et godt øye med den elektriske kabelen.
Velg den vaskeruten som passer din gulvvaskemaskin.

Her er noen tips til bruk av gulvvaskemaskinen: Ikke gå for fort. Hold alltid et øye med hvor mye vaskemiddel som er i beholderen, og følg med på vann i skittenvannstanken slik at du får tømt den når det trengs.

Etter bruk

Når du er ferdig å bruke gulvvaskemaskinen er det på tide å gå gjennom vedlikeholds-prosedyrene. Det første du gjør er å tømme og rengjøre tankene. Så sjekker du tilstanden på vakuumfilteret og rengjør inntaksrøret. Her er det viktig at du også husker å sjekke rentvannsfilteret.

Det neste du bør gjøre er å sjekke tilstanden på vakuumfilteret og rengjøre inntaksrøret. Husk å alltid sjekke rentvannsfilteret også.

Så kan du gå videre til å rengjøre nalen og oppsugingsfilteret. Hvis du bruker en Comac rengjøringsmaskin, husk at gumminalene kan bli brukt på alle fire sider. Du kan enkelt identifisere delene som inngår i det daglige vedlikeholdet da de er markert i gule farger. Hvis du er usikker på hvilken av delene du bør rengjøre kan du se i brukermanualen til gulvvaskemaskinen.

Helt til slutt: Du bør oppbevare gulvvaskemaskinen på et egnet sted innendørs, tørt og unna varme kilder. Er utstyret batteridrevet, husk å lad den etter hvilken type batteri den bruker.

Delene som trenger daglig vedlikehold er markert i gult.

Hvorfor det er viktig å vite hvordan en bruker gulvaskemaskiner

Nå har vi sett på hvordan vi bruker en gulvvaskemaskin, men det er også viktig å vite hvorfor det er så viktig at det gjøres på en ordentlig måte. Korrekt bruk, og derfor også korrekt vedlikehold, øker levetiden til utstyret. Dette betyr at du sparer både tid og penger ved å redusere nedetiden. Sist, men ikke minst, en gulvvasker som er brukt korrekt er med på å optimalisere rengjøringsresultatene, og resulterer alltid i rene gulv og områder.

Du kan eie den beste gulvvaskemaskinen i verden, men hvis du ikke vet hvordan du kan bruke den vil du likevel ikke kunne oppnå et godt resultat. Derfor er det viktig at du vet hvordan du skal håndtere gulvvaskemaskinene, både før, under og etter vasking, og at dine ansatte også har blitt opplært i disse grunnleggende stegene.

Trenger du hjelp med å finne en gulvvaskemaskin som passer for deg, eller vil du vite mer om hvordan de brukes, ikke nøl med å ta kontakt. Bimo AS er har vært en trofast leverandør av Comac gulvvaskemaskiner i over 40 år, og hjelper deg gjerne.

Emner: Hvordan bruke gulvvaskemaskiner, vedlikholdstips, gulvmaskiner