Hvordan forbedrer teknologi rengjøringen?

Internett av ting, Internet of Things, også kalt IoT, knytter maskiner og hverdagsobjekter til internett, og gjør dem om til intelligente tilbehør som kan kommunisere med verden rundt seg. Takket være IoT, så kan potensielt hvert eneste objekt vi omgir oss med ha sin egen identitet i den digitale verden. Rengjøringsmaskiner er ikke noe unntak.

Fleet management, eller flåtestyring på norsk, er systemer som sikrer kommunikasjon, og samler inn nyttige data som forbedrer rengjøringen til gulvvaskemaskiner.

Hva er egentlig flåtestyring for rengjøringsmaskiner?

Internet of Things er overalt. Vi ser det i industrien, i hjemmene våre, og til og med i gulvvaskemaskiner. Rengjøringsmaskiner bruker flåtestyring for å kommunisere via internett. Takket være denne synergien trenger du ikke mer enn en mobiltelefon, et nettbrett eller en datamaskin for å snakke med maskinene og få et «nå»-bilde av statusen til flåten.

Comac, for å ta de som eksempel, har brukt CFC-teknologi, Comac Fleet Care, i årevis på de nyeste modellene de har av gulvvaskemaskiner. Teknologien gjør at brukere kan utforske den innsamlede dataen og gjøre rengjøringen enda bedre.

Data er hjertet til flåtestyring

Data som samles inn av systemet er hjertet i rengjøringsmaskiner sin flåtestyring. Hovedjobben til systemet er å transformere dataen til brukbar informasjon for de som bruker disse maskinene. Uten flåtestyringen ville ikke dataen i seg selv ha vært nok for å forbedre rengjøringen, fordi vi rett og slett ikke hadde forstått all informasjonen. Når dataen blir oversatt til et språk vi forstår, gir det oss detaljerte rapporter som analyserer situasjonen både til gulvvaskemaskinen og miljøet rundt.

Med andre ord er dataene ekstremt verdifulle. CFC-systemet lar deg for eksempel overvåke rengjøringsmaskinene i nåtid gjennom en applikasjon Comac tilbyr. Informasjonen representeres som grafer, histogrammer og tabeller, og du kan til og med lage enda mer detaljerte og spesialtilpassede rapporter etter behov.

Foto: Comac

Fordelene med flåtestyring for rengjøringsindustrien

Du har sikkert skjønt det allerede, men det er altså en enorm fordel å benytte seg av flåtestyring i rengjøringsbransjen. Har du korrekt informasjon om maskinene dine, kan du ha et tydelig overblikk, og du kan øke effektiviteten i rengjøringsoperajoner ved å redusere kostnad og unyttig bruk. Det voksende behovet for selskaper som bruker rengjøringsmaskiner gjorde det mulig for den første store fordelen ved å implementere flåtestyring: Å øke de effektive rengjøringsoperasjonene og samtidig redusere rengjøringskostnadene.

For å forstå hvordan flåtestyring kan forbedre rengjøringsytelsen, kan det være nyttig å se på fordelene ved et system som Comac sitt CFC-system.

Foto: Comac

Fordelene med CFC

Med Comac sin flåtestyring kan du kontrollere hver eneste maskin, fra hvor som helst og når som helst. Dette gir deg muligheten til å spare penger, øke sikkerhet, forbedre ytelsen og overvåke bruken. La oss se på det i litt mer detalj:

 1. Du kan spare penger takket være:
  En bedre styring på maskinflåten
  Vedlikeholdsplanlegging basert på faktisk bruk
  Reduksjon av ukorrekt bruk
  Sikre korrekt bruk av batterier, og derfor eliminere ekstra kostnader knyttet til feil bruk
  Nå-tids deteksjon av unormaliteter for å redusere nedetid
 2. Du kan øke sikkerheten fordi:
  Du kan styre tilgang på hver enkelt maskin
  Bare autorisert personell kan bruke maskinene
  Rapporterer og monitorerer eventuelt misbruk
  Gir mulighet til å konfigurere noen parametere for ulike tilgangstyper
  Du kan installere alarmer når maskinene forlater lokasjonen utenfor planlagt rengjøringstid, og dette kan igjen redusere faren for tyveri
 3. Du kan forbedre ytelsen:
  Ved å optimalisere distribusjonen av arbeid
  Med muligheten til å evaluere bruken av hver enkelt maskin
  Ved å analysere hvert bruk
  Med komplette, effektive og tilpassede rapporter avhengig av behov
 4. Du kan monitorere forbruk for å:
  Holde ytelsen på flåten konstant
  Opprettholde detaljerte data på bruk og konsum for hver enkelt maskin
  Få informasjon om miljøfaktorer som påvirker hver maskin, flåten eller hele arbeidsstedet

Er du interessert i å lære mer om fordelene med flåtestyring, og CFC-systemet spesielt, så kan du trykke deg inn på denne siden. Her kan du laste ned en brosjyre om Comac sitt CFC-system. Vi i Bimo hjelper deg også gjerne om du har noen spørsmål.

Flåtestyring og bærekraft går hånd i hånd

Du har fått et lite innblikk i alle fordelene ved å ta i bruk flåtestyringssystemer, men vi føler det er viktig å nevne at det også finnes viktige bærekraftsfordeler. Vi ser tydeligere og tydeligere at innsamling av data kan bidra til å måle påvirkning fra miljøene vi jobber i. Det er kun med ekte og målbar data at vi virkelig kan forstå hva vi gjør og identifisere hvor vi kan forbedre for å redusere miljøkonsekvensene av våre aktiviteter.

Comac Fleet system lar deg for eksempel ha analyser av miljøpåvirkninger fra hver enkelt rengjøringsoperasjon. Grafene viser hvor mye energi som brukes i rengjøringsoperasjonene og hvor mye det kreves for å lade opp batteriene. Den viser også hvor mye kjemikalier som brukes og det estimerte daglige CO2-bruket for hvert enkelt bruk. Med slik informasjon er det kanskje lettere å sette seg inn i hvordan rengjøringsaktiviteter påvirker miljøet, og hvordan man kan gjøre dem mer bærekraftig.

Foto: Comac

Bruk flåtesystemet på rett måte for best resultat

Vi har sett på viktigheten av å samle inn data og listet opp fordeler med flåtestyring for å forbedre rengjøringsytelsen. For å få det meste ut av flåtestyring og for å oppnå de beste resultatene, er det to viktige aspekter du bør være klar over:

 1. Bedrifter som velger å ta i bruk flåtestyringssystemer må også være klar for å integrere det i deres egne bedriftssystemer
 2. Hold evaluering og innsamling av data og informasjon konstant over en tid for å kunne ta riktige valg for forbedring og endring

“Uten forpliktelse og lyst til å integrere systemet, er det ingen teknologi som kan profitere. Uten å utforske teknologien er det vanskelig å oppnå større verdi i arbeidet.”

Comac

Vi håper at du synes dette innlegget har vært interessant. Vi synes dette er et kjempespennende tema, og slår gjerne av en prat om du er interessert i å vite mer. Vi har levert mange Comac-produkter opp gjennom årene, og flere av dem benytter seg av Comac sitt Fleet Care System. Ta kontakt, så kan vi vise deg noen modeller og fordeler ved å bruke flåtestyringssystemer.

For the english version of this article, please click here.