Hvordan rengjøre et varehus

De som jobber med logistikk eller i varehus, vet hvor viktig det er med sikkerhet, renslighet, kontroll og organisering. Det øker produktiviteten, og sikrer et trygt arbeidssted for de ansatte.

Å holde et varehus rent kan virke som en vanskelig oppgave, spesielt hvis du ikke er sikker på hva slags utstyr du skal bruke. I dette innlegget vil vi derfor gi deg noen tips om hvordan du kan rengjøre varehus og hva slags utstyr som er mest effektivt.

Generelt om rengjøring av varehus og logistikkområder

Rengjøring er det hemmelige våpenet for å opprettholde en effektiv og produktiv logistikk. Produktivitet er et av hovedelementene innen logistikk, og ansatte må ofte håndtere varehusaktiviteter effektivt. I dag er varehus og logistikkområder fylt med utstyr som brukes samtidig, og som beveger seg raskt og uten forstyrrelser for å kunne gjennomføre arbeidet innen tiden som er satt.

Dette er grunnen til at det å rengjøre varehus kan virke som en vanskelig oppgave. Rengjøringen kan ikke hindre de normale aktivitetene som foregår på området. Derfor er det viktig at varehus rengjøres på en organisert måte og at det brukes riktig utstyr til jobben.

Foto: Comac

Her er noen tips om hvordan å rengjøre et varehus, som også kan være nyttig for logistikkområder eller industribygninger:

Foto: Comac
  • Lag en vaskeplan: Selv om noen av oppgavene kan virke enkle, er det viktig å organisere rengjøringen av varehus ved å bruke en vaskeplan. Hvert varehus har forskjellige dimensjoner og kan variere fra små til enorme arealer, i tillegg må de håndteres på ulik måte avhengig av hva lokalene inneholder. Analyser situasjonen og sett opp en vaskeplan som må være tydelig og tilgjengelig for de andre. Du bør definere aktivitetene (som kan være daglig, ukentlig, månedlig eller til og med ekstraordinært) og hvem som er ansvarlig for disse aktivitetene.
  • Velg passende utstyr. Vi skal se på det i detalj litt senere, men det er viktig å forstå rengjøringsbehovet til varehuset og arealet som skal rengjøres for å finne det optimale rengjøringsutstyret. Dette bidrar til at rengjøringen blir effektiv, og at ikke unødvendige midler brukes.
  • Organiser og gjør rengjøringsutstyret tilgjengelig. Det er viktig å ha orden i sakene sine. Ikke bare for at det skal vare lengre, men også for at det skal være lett tilgjengelig. Skjer det en plutselig hendelse som oljesøl eller lignende, så må folk ha det nødvendige utstyret tilgjengelig for å kunne rengjøre raskt. Oljeflekker kan for eksempel være farlig fordi ansatte eller andre kan skli på det eller det kan ødelegge gulvet.

Hvordan rengjøre et varehus: Evalueringer for å finne det rette utstyret

I varehus er det ofte store mengder skitt, og det er derfor viktig at det brukes profesjonelt rengjøringsutstyr. Gulvvaskemaskiner og feiemaskiner er ofte det beste valget siden de etterlater perfekte rengjøringsresultat på kort tid, i tillegg til at operatøren er trygg og komfortabel under jobben. Som vi nevnte tidligere, så kan det være store forskjeller i ulike varehus. Disse tingene er viktig å tenke på for å gjøre det rette valget:

  • Gulvareal: Det totale antall kvadratmeter av arealet som skal rengjøres, om det er ramper eller døråpninger, om området er utendørs eller innendørs og så videre. Dette er elementer som du bør tenke over for å finne ut av om du har mest behov for en sitte-på gulvvaskemaskin, en gå-bak gulvvaskemaskin, en som går på batterier eller en hybrid modell.
  • Gulvtype: Industrielle gulv i varehus er vanligvis laget av betong eller mur. Dette er resistente materialer som er enkle å rengjøre, men litt avhengig av hva slags gulv som skal rengjøres bør du sjekke ut tilbehør til ditt rengjøringsutstyr.
  • Type skitt: I tillegg til støv, olje, bensin og søleflekker som kan finnes i varehus, så kan det også være treflis, papir, små biter i metall, dekkmerker og så videre. Tenk over disse tingene. Kanskje trenger du en gulvvaskemaskin med en sylindrisk børstebase, eller en kombinert variant av feie- og gulvvaskemaskin.
  • Enkel å bruke: Etter at du har organisert vaskeplanen og satt opp ansvarlige på jobbene, så bør du huske på at hvis noe dukker opp plutselig så bør gulvvaskemaskinen være enkel å bruke. Alle kan bruke en enkel maskin, og det er viktig for å kunne vaske gulv umiddelbart ved uhell så det ikke er farlig. Dessuten er en enkel maskin også bedre for en operatør med lang erfaring.

Comac sine løsninger for varehus og logistikkområder

Foto: Comac

Bimo er stolt leverandør av Comac sine produkter. Her vil vi fortelle om noen av deres modeller som er ideelle til varehus. Uansett om du velger en gulvvaskemaskin eller en feiemaskin, så tilbyr markedet mange ulike varianter som passer til denne type områder. Comac sine gulvvaskemaskiner er utstyrt med PM-system som kan justere presset på børstene for å kunne rengjøre den vanskeligste skitten og opprettholde ytelsen. Gulvvaskemaskinen C130 kan oppnå et press på børstene på 180 kilo.  Feie- og gulvmaskiner som C85 BS og C100 BS kan skrubbe gulv mens de fjerner smårusk som skruer, bolter eller lignende.

Comac har også en rekke produktive gulvvaskemaskiner som er ideelle for områder hvor det kreves høy sugekraft. Modellene kan fås i ulike motortyper og brukes både innendørs og utendørs. I tillegg kan de utstyres med beskyttelse for å øke sikkerheten til de ansatte som skal bruke dem.

Hvordan desinfisere et varehus

Akkurat som i andre områder har behovet og kunnskapen rundt desinfisering økt som følge av koronapandemien. Når vi snakker om så store områder er det nesten ikke mulig, eller i hvert fall lite effektivt, å desinfisere manuelt. For å desinfisere så store områder har Comac i sine nyeste modeller utstyrt gulvvaskemaskinene med et CED-sett (Comac Electrostatic Disinfector). Takket være CED-settet så er det mulig å gjennomføre desinfiseringen mekanisk. Med Comac sine gulvvaskemaskiner kan du med andre ord vaske gulv, og samtidig desinfisere både gulv og vertikale overflater. Dette er den ideelle løsningen for å øke sikkerhet i arbeidsmiljøer som varehus, og som også gir de betraktelige fordelene i tids- og kostnadsbesparelser.

Foto: Comac

I dette innlegget har vi gitt deg noen forslag til ting du bør tenke over. Vi anbefaler at du i tillegg råder deg med en av våre eksperter for å få den beste hjelpen. Håpet vårt er at du finner den gulvvaskemaskinen som passer aller best til ditt behov, og vi hjelper deg gjerne.

For the english version of this article, please click here.