Hvordan velge den rette industrielle gulvvaskemaskinen

Det finnes mange ulike typer gulvvaskemaskiner på markedet. Hvis du ser på størrelse, får du alt fra superkompakte gulvvaskemaskiner til store maskiner som passer spesielt godt til industriell rengjøring. Uansett om du trenger å rengjøre et lite eller stort område, så er det viktig at du gjør rett vurdering og velger den gulvvaskemaskinen som passer best til formålet. I dette innlegget ser vi på hvordan du bør velge gulvvaskemaskin slik at du kan optimalisere rengjøringsresultatet og få en større avkastning på investeringen. Dette er punktene vi skal gjennom:

 • Hva er en industriell gulvvaskemaskin?
 • Hvorfor velge en industriell gulvvaskemaskin?
 • Hvordan velge den rette?

Hva er en industriell gulvvaskemaskin?

Vi har tidligere sett på hva en gulvvaskemaskin er og hvordan de virker. Så nå kan vi ta en titt på de industrielle gulvvaskemaskinene. De fungerer som alle andre tradisjonelle gulvvaskemaskiner, med modeller som både har gå-bak og sitte-på funksjon. De industrielle gulvvaskemaskinene har likevel noen karakteristikker som skiller dem fra andre gulvvaskemaskiner:

 • Mer kraft. Industrielle gulvvaskemaskiner har vanligvis strømforsyning på 36V. Volt er en enhet for elektrisk spenning, og for å gjøre det enkelt; Jo høyere volt, jo mer kraft i motoren. Dette er en av grunnene til at det er mer kraft i industrielle gulvvaskemaskiner. I tillegg har de vanligvis mer kraft i børster og sugemotorer.
 • God autonomi. Siden industrielle gulvvaskemaskiner har mer kraft, har de også batterier med bedre autonomi som gjør at de kan jobbe lengre enn gulvvaskemaskiner med 24V.
 • Økt produktivitet. Industrielle gulvvaskemaskiner har vanligvis en lengre børstebase enn de tradisjonelle gulvvaskemaskinene. Dette, i tillegg til den gode autonomien, gjør at du kan vaske flere kvadratmeter per time enn med de tradisjonelle gulvvaskemaskinene.
 • Mer press på børstene. Mer kraft gjør at presset på børstene også øker, som gir maksimal effektivitet selv på de skitneste og ujevne gulvene.
 • Større tanker. For å øke produktiviteten og autonomien, har industrielle gulvvaskemaskiner tanker med større kapasitet. Dette så folk som bruker disse maskinene ikke må stoppe for å tømme eller fylle tankene om og om igjen.
Foto: Comac

Hvorfor velge en industriell gulvvaskemaskin?

Av erfaring er det tre hovedgrunner til at du bør velge en industriell gulvvaskemaskin:

 1. Den første grunnen til at mange velger en industriell gulvvaskemaskin over en tradisjonell, er behovet for å rengjøre store areal. De fleste som kjøper industrielle maskiner, bruker den i områder som varehus, industri- eller produksjonshaller, men det kan også være offentlige områder som kjøpesentre, togstasjoner eller flyplasser.
 2. Den andre grunnen er at industrielle gulvvaskemaskiner lar deg jobbe selv om det er folk i området, siden de garanterer rene gulv og samtidig umiddelbart tørre gulv etter vask. Da slipper du å være redd for at andre mennesker skal skli på våte gulv.
 3. Den tredje grunnen til å velge en industriell gulvvaskemaskin er det økonomiske aspektet. Du reduserer hvor lang tid det brukes på hver rengjøring, og du oppnår perfekte resultat hver gang, som i tillegg gjør at inntrykket av hele miljøet forbedres.

For å summere opp, så er ikke industrielle gulvvaskemaskiner redd for vanskelig skitt, og gjør at du kan rengjøre store områder på veldig kort tid uten at du forstyrrer menneskene som jobber der eller mennesker som går forbi.

Hvordan velge den rette?

Foto: Comac

Vurder gulvtypen:

Vi har allerede skrevet et innlegg om ting du bør tenke på før du går til innkjøp av en gulvvaskemaskin, og de samme rådene gjelder også her. Likevel er det en ting du bør være spesielt oppmerksom på, og det er hva slags type gulv som skal rengjøres. Dette fordi industrielle gulvvaskemaskiner er veldig kraftfulle, og i noen miljøer kan de rett og slett ha for mye kraft. Vår erfaring er at industrielle gulvvaskemaskiner er perfekt for betong-, flis- og steingulv som granitt eller marmor. La oss se på disse i detalj.

Betonggulv

Betong er en type overflate du vanligvis finner i parkeringshus, varehus og industribygg, og som ofte rengjøres med industrielle gulvvaskemaskiner. Kvartsgulv, for eksempel, er hardt og slitesterkt, men samtidig porøst. Det er en delikat type gulv, med andre ord. Pass på betong som er malt, som også er delikate gulv. I tillegg, hvis skitten er klissete og vanskelig å fjerne, så er det kanskje best å gå for en modell som er kombinert gulvvaskemaskin og feiemaskin, som C130.

Foto: Comac

For utendørs betonggulv er det viktig å tenke over om en industriell gulvvaskemaskin er utstyrt med et skurebørstehode som C100 B har, eller om du bør gå for en gulvvaskemaskin som samler opp smårusk i tillegg.

Fliser

Fliser ser vi også på kjøpesentre, i butikker, varehus og i offentlige områder som flyplasser eller togstasjoner. Fliser er ikke like delikat, og har en motstandsdyktig overflate, som gjør at den heller ikke er særlig porøs. De er ikke så glade i kjemikalier og at det vaskes for ofte. Med fliser er det viktig å velge kjemikalier som passer. Fliser kan rengjøres med industrielle gulvvaskemaskiner som C85, som er bestselgeren av Comac sine sitte-på industrielle gulvvaskemaskiner.

Steingulv

Steingulv er veldig heterogene, og hver type stein har deres egne karakteristikker. Generelt kan vi si at man ofte finner granitt og marmor i kjøpesentre. De er kjent for å være motstandsdyktige men sensitive overfor sterke alkaliske kjemikalier (foruten ren granitt). Gulvene blir også glatte om de poleres. Derfor bør de vaskes med en kompakt industriell gulvvaskemaskin som C75. Den er praktisk, komfortabel og gjør at du kan gå på de rett etter vask.

Foto: Comac

Tenk på gulvarealet

Det finnes både gå-bak gulvvaskemaskiner som Omnia, eller sitte-på gulvvaskemaskiner som C75, C85, C100 og C130. De har alle ulik vaskebredde så det er viktig at du tenker over hvor stort areal du skal vaske før du bestemmer deg for en modell. Gå-bak modeller med større vaskebredde er perfekt for mellomstore lokaler, mens for store areal anbefaler vi sitte-på, som gjør vaskeoperasjonen mer komfortabel for den som skal gjennomføre rengjøringen.

Type skitt

En annen faktor er hva slags type skitt som skal vaskes. Det kan være løs skitt eller skitt som sitter fast. Er det mye smårusk er det kanskje best å gå for en gulvvaskemaskin som også feier.

Er det noe du er usikker på etter å ha lest denne artikkelen, eller du trenger litt mer hjelp på veien mot den perfekte industrielle gulvvaskemaskinen, ta gjerne kontakt med oss. Vi i Bimo har lang fartstid i det profesjonelle rengjøringsmarkedet og hjelper deg gjerne.

For the english version of this article, please click here.