Hvordan velge gulvvaskemaskin

Å kjøpe en gulvvaskemaskin krever investering i både tid og penger. Å velge den rette gulvvaskemaskinen er lønnsomt, men velger du feil risikerer du negative økonomiske konsekvenser og dårligere vaskekvalitet.  I dette innlegget tar vi opp alle tingene du bør evaluere før du går til innkjøp av en gulvvaskemaskin.

Hva slags gulvvaskemaskin bør du kjøpe?

Vi har allerede skrevet om hvordan gulvvaskemaskiner virker og gitt deg åtte tips du bør vite om før du kjøper en gulvvaskemaskin. Vi har også understreket hvor viktig det er å kjøpe en maskin som gjennomfører en dyp og profesjonell rengjøring, at det sparer deg for tid, og at mekaniske gulvvaskemaskiner gir et bedre rengjøringsresultat enn tradisjonell manuell rengjøring.

Vi bør også forstå hva slags gulvvaskemaskiner vi bør kjøpe. Det er to ting du bør tenke på:

  1. Først en evaluering av området som skal rengjøres og dine rengjøringsbehov
  2. Så en evaluering av de tekniske karakteristikkene gulvvaskemaskinen bør ha

I dette innlegget vil vi ta for oss det første steget.

Den første evalueringen

Vi anbefaler at du bruker litt tid på å tenke på hva slags gulvvaskemaskin du egentlig trenger. Her bør du tenke på hva slags areal som skal rengjøres, og hvilke rengjøringsbehov som er på hvilke områder. Disse fem aspektene bør evalueres:

  1. Vaskbare overflater
  2. Hindre eller objekter
  3. Type gulv og skitt
  4. Jevnlig bruk og arbeidstimer per dag
  5. Utendørs og innendørs områder

Vaskbare overflater

Dette er noe av det første du bør tenke på. Det er helt essensielt å kalkulere hvor mange kvadratmeter som skal vaskes. Ofte velger folk gulvvaskemaskiner basert på totalstørrelsen på bygningen, men det er den vaskbare overflaten du skal tenke på – de områdene du faktisk kan rengjøre. Er du i tvil på hvordan du regner ut det faktiske vaskearealet, kan du spørre en av Bimo sine hyggelige medarbeidere – som gjerne hjelper deg på veien. Vi har også tenkt å skrive om hvordan dere kan gjøre utregninger på vaskbare overflater på denne bloggen, så følg med.

Foto: Comac

For å gi deg litt mer informasjon har Comac utviklet dette kartet som viser de anbefalte gulvvaskemaskinene basert på antall kvadratmeter som skal vaskes. Igjen, spør gjerne en av våre dyktige ansatte i Bimo om du er usikker eller trenger mer informasjon.

Tabell laget av Comac

Husk at denne oversikten kun er utviklet for å gi deg et lite bilde av noen få gulvvaskemaskiner, det finnes et hav av ulike modeller på markedet. Stegene nedenfor er viktige for å forstå hvordan du velger en gulvvaskemaskin som virkelig møter dine rengjøringsbehov.

Foto: Comac

Hindre eller objekter

Etter at du har funnet ut størrelsen på den vaskbare overflaten bør du tenke over hvilke hindre eller objekter som finnes på området. Er det noen ramper som skal vaskes? Er det noen smale passasjer eller humper? Slike ting påvirker hvilken gulvvaskemaskin du bør gå for. Er gulvvaskemaskinen større enn hindrene, så er det ikke sikker du klarer å rengjøre alle områder du har notert den i vaskbare overflater.

Type gulv og skitt

Hva slags gulv og skitt det er påvirker også hvilken gulvvaskemaskin du bør gå for. Hva slags type gulvvvaskemaskin og antall børster som velges bør være basert på både gulvtype og hva slags type skitt som skal rengjøres. Skal du vaske langs vegger for eksempel, er det anbefalt at det brukes sidebørster for å hjelpe å føre skitten mot den sentrale børsten. Rengjør du i et støvete område og du ikke trenger å vaske langs veggene, så anbefaler vi ikke dette fordi sidebørstene kan forstyrre maskinens arbeid.

Jevnlig bruk og arbeidstimer per dag

Når du velger å kjøpe en gulvvaskemaskin bør du også tenke på hvor ofte den skal brukes. Skal du bruke den en gang i uka i mange timer, eller hver dag i noen få timer? Det har noe å si for hva slags strømforsyning du bør gå for.

Utendørs og innendørs områder

Strømforsyningen bør også velges basert på hva slags område gulvvaskemaskinene skal brukes i. I innendørs områder anbefaler vi batteridrevne modeller. For veldig store utendørs områder anbefaler vi modeller som bruker diesel, petroleum eller LPG. Skal gulvvaskemaskinen jobbe både innendørs og utendørs, anbefaler vi de hybride modellene, som CS60 Hybrid som er drevet av en kombinasjon av gassmotor med batteri.  

Foto: Comac

I begynnelsen av innlegget pekte vi på to steg du bør vurdere før du går til innkjøp av en gulvvaskemaskin. Det første innebar evalueringer av området og rengjøringsbehov, som vi har tatt for oss nå. Det andre steget handler om evaluering av tekniske karakteristikker. Det har vi allerede skrevet om, og du kan lese innlegget her.

Hvis du er usikker på hva slags modell du skal velge, gjerne vil ha mer informasjon om områder som skal vaskes eller hva dine rengjøringsbehov egentlig er, ikke nøl med å ta kontakt. Bimo har lang erfaring i det profesjonelle rengjøringsmarkedet og bistår gjerne med råd.

For the english version of this article, please click here.