Hvordan virker en gulvvaskemaskin?

Det er viktig å tilby folk god kunnskap om hvordan gulvvaskemaskinene virker så de kan brukes på en ordentlig måte. Alle som eier eller ønsker seg en gulvvaskemaskin bør forstå hvordan den fungerer for å kunne utnytte dets fulle potensial.

Hva er en gulvvaskemaskin?

Før vi svarer på dette spørsmålet er det verdt å huske på hvor viktig god hygiene er i livene våre. Rengjøringsteknologi har forandret verden og gitt oss mulighet til å leve i ekstremt rene og trygge omgivelser. I tillegg har vi blitt mer og mer oppmerksomme på at teknologi og rengjøring henger tett sammen i det å oppnå høy standard for rengjøring og hygiene. Dette er grunnen til at automatiske gulvvaskemaskiner erstatter tradisjonelle rengjøringsmetoder som mopp og bøtter.

Ifølge Wikipedia sin definisjon er automatiske gulvvaskemaskiner en type gulvvaskemaskin som blir brukt til å skrubbe gulv hvor det er smuss, støv, olje, søl og flekker. Disse maskinene er designet for å tilfredsstille mange ulike behov som redusering av rengjøringstid, å kunne bruke gulvet igjen umiddelbart etter vask og for å opprettholde eksemplariske rengjøringsresultater. I en enkel handling kan gulvvaskemaskiner vaske, tørke og desinfisere gulvet, og forlate det helt tørt og trygt. I tillegg gjør mekaniske gulvvaskemaskiner et grundig arbeid og er helt essensielle i å gjøre rengjøringen effektiv.

Hvor mange typer automatiske gulvvaskemaskiner finnes på markedet?

Det er et bredt spekter av gulvvaskemaskiner i det profesjonelle rengjøringsmarkedet, og for å finne den typen som passer deg best, er det viktig at vi understreker forskjellen mellom en gå-bak-gulvvaskemaskin og en du sitter på. Det finnes gulvvaskemaskiner med ulik kraft og børstetyper, og du kan få elektriske eller batteridrevne maskiner som er utstyrt med børsteaggregat, sylindriske aggregat eller oscillierende aggregat.

Hvordan virker en gulvvaskemaskin?

For å forstå hvordan en gulvvaskemaskin fungerer, kan vi ta Optima 85B som eksempel, en gulvvaskemaskin du sitter på. Vi ser umiddelbart at børstebasen består av to børsteaggregat. Aller først må rentvannstanken fylles med rent vann og eventuelt kjemiske midler. Har du en gulvvaskemaskin som er utstyrt med Comac sitt «fast-filling-system» for å fylle opp tanken kjapt, så fylles rentvannstanken uten at du trenger å foreta deg noe.

Doseringssystemet til Comac

Når du blander såpe og vann er det viktig at du doserer riktig med de kjemiske midlene. Comac sitt doseringssystem gjør at såpeblandingen flyter ut til begge børstene av seg selv, igjen uten at du trenger å foreta deg noe. Optima kan bli utstyrt med dette.

Optima sine naler

Jobben til børsteaggregatet med såpeblanding er å fjerne skitt fra gulvene. Derfor er det viktig å velge den børstetypen som passer best til gulvet som skal rengjøres. Husk at noen av børstene kan bli utstyrt med skurepads, som absorberer bedre og derfor gir enda bedre resultater.

Så kommer den mest kritiske fasen, som er oppsamlingen av det skitne vannet. Etter at gulvvaskemaskinen har gjort jobben sin er det viktig at gulvet blir etterlatt fullstendig tørt, for å holde det sikkert og beskytte folk i miljøet hvor gulvvaskemaskinene jobber. Perfekte tørre gulv oppnås av nalene som må være utstyrt med gummilister som passer til gulvet og typen skitt. For eksempel anbefaler Comac anti-olje polyuretan gummilister ved oljesøl på gulv.

Så må det skitne vannet føres inn i skittenvannstanken, og det er i dette øyeblikket oppsugningsmotoren kommer inn. Siden dette er en svært viktig fase, blir det noen ganger brukt to ulike motorer til dette.

Det er kanskje åpenbart, men de nyeste gulvvaskemaskinene på markedet er utstyrt med teknologi og sensorer som gjør dem enklere å bruke og som forbedrer rengjøringsresultatene. Ikke glem at det er ulike rengjøringsbehov i ulike miljø. Det er mange merker og gulvvaskemaskin-modeller tilgjengelig på markedet, og å velge den beste kan være veldig vanskelig. Derfor har vi laget en liste over tips du bør vite om før du kjøper en gulvvaskemaskin.

Trenger du mer hjelp? Bimo er stolt leverandør av Comac sine gulvvaskemaskiner, og har tilbudt gulvvaskemaskiner til det profesjonelle markedet i en årrekke. Våre ansatte hjelper deg gjerne.

Click here for the english version of this article.