Med høsten kommer rengjøringsutfordringene

Sesongen forandrer seg, og det samme gjør rengjøringsbehovene i mange miljøer, inkludert miljøene utendørs. At høsten nå står for dør, byr på nye utfordringer når bladene faller fra trær og busker og gjør vedlikeholdsarbeidet utendørs mer krevende. La oss sammen se på hvorfor det er viktig å opprettholde gode rengjøringsresultater utendørs.

Uteområder: Hvorfor rengjøring er så viktig

Når vi snakker om uteområder må vi også se på konstruksjonene rundt. Uavhengig av om det er en parkeringsplass til et kjøpesenter, en innkjørsel til et firma eller en offentlig park, så er vedlikehold og grundig rengjøring viktig av flere grunner:

  • Det forsterker bildet av bygningen. Hvor rent et område er har faktisk mye å si for hvordan folk oppfatter lokalene. Når en kunde kjører til et kjøpesenter og parkerer på en ren og ryddig parkeringsplass, forsterker det hele kundens handleopplevelse.
  • Det hjelper å holde det rent innendørs. Fjerner du blader, støv og skitt fra innkjørsler og innganger så kan du unngå at det kommer inn i lokalene i tillegg.
  • Bedrer trafikkflyt og øker sikkerhet. En rent oppkjørsel uten høstblader forhindrer folk i å skli, spesielt på regntunge dager. Med et rent område holder du også skiltene synlige, som igjen bedrer trafikkflyten og øker trafikksikkerheten.
  • Reduserer forurensning. Når regner laver ned og vasker gatene tar det også med seg all annen skitt ned i avløpene. Bare tenk på alle svevestøvet som kommer fra biler, tjære, og partikler etter slitasje på veiene, og på alle bladene og planterestene. Korrekt rengjøring med riktig utstyr og god teknologi, som TwinAction systemet til Comac sine gatefeiere, reduserer forurensningspartikler som ender opp i byens avløp.
  • Forbedrer luftkvalitet. Hvis det blir rengjort med ordentlig utstyr utendørs, som for eksempel gatefeiere, så blir luften som suges inn filtrert før den kommer ut igjen. Markedet tilbyr mange ulike filtre, blant annet filtre som suger opp veldig små partikler. Her kan du lese mer om de anerkjente HEPA-filtrene.
Foto: Comac

Utendørs rengjøring: Hvordan møte utfordringene høsten bringer

Vi har sett på viktigheten av å rengjøring utendørs. Nå er det på tide å se på hvordan vi kan møte utfordringene som kommer med høsten. Her gir vi deg noen tips:

  • Velg rett utstyr. Da gjør du rengjøringen enklere, raskere og mer effektiv. Vurder området som skal rengjøres. Start med å se på dimensjonene og regn ut den vaskbare overflaten. Ikke glemt å også tenke på gulvtype og hva slags skitt som skal rengjøres for å velge det mest passende utstyret. For små parkeringsplasser kan det for eksempel være at en gå-bak feiemaskin som CS50 er perfekt, men for større områder så er det antakelig mest hensiktsmessig å velge en feiemaskin man sitter på, eller en gatefeiemaskin som CS140T.
  • Finn utstyr som passer sammen for å rengjøre alle typer skitt. Utendørs og ved inngangspartier kan det for eksempel i starten av sesongen være nødvendig å feie først og så vaske med en gulvvaskemaskin etterpå. I noen tilfeller kan det være best å bruke en maskin som C130 som skrubber, feier og tørker samtidig.
  • Lag en liste over områdene som skal rengjøres. Hvis du har en liste å følge er du sikker på at du ikke hopper over noen områder. Det kan også være nyttig å bruke lister hvis flere rengjør samme område.
  • Ikke glem detaljene. Hjørner, hindre, sprekker og så videre. Dette er steder som krever manuell rengjøring, og bør alltid gjøres før mekanisk rengjøring. Skriv detaljene på listen så ingenting går i glemmeboka.
Foto: Comac

Feiemaskin – den beste kompanjongen for utendørs rengjøring

På høsten er feiemaskiner den desidert beste kompanjongen du kan ha når du skal rengjøre utendørs områder. Det er fordi slike mekaniske feiemaskiner gjør at du kan fjerne løs skitt som ikke henger fast som blader, støv, steiner eller smårusk fra gulvene. I tillegg er feiemaskinene utstyrt med et filtreringssystem som returnerer ren luft til miljøet. I tillegg samler du opp rusket og kan kaste det på et egnet sted. På Comac sine feiemaskiner kan du også deaktivere sugekomponenten for å rengjøre selv fuktige eller våte områder. Feiemaskiner som er utstyrt med en elektrisk filter-rister gjør at selv den vanskeligste skitten fjernes fra filtrerts vegger. Dette forbedrer filtreringsytelsen og reduserer vedlikeholdskostnadene.

Er du på utkikk etter en feiemaskin til dine utendørs miljøer, så anbefaler vi at du tar en titt på en av våre modeller fra Comac. De passer til å feie alle gulvtyper, både innendørs og utendørs. Vi har alt fra små kompakte til store modeller du sitter på. Kontakt oss hvis du ønsker å vite mer om de ulike modellene, og hva som kan passe deg best.

Foto: Comac

For the english version of this article, please click here.