Batteri til gulvvaskemaskiner

Batteri til gulvvaskemaskiner – alt du trenger å vite. Folk flest kjøper en gulvvaskemaskin for å holde områder rene. I tillegg har de fleste et behov for å gjøre investeringen av en gulvvaskemaskin lønnsom. Dette sikrer du blant annet ved korrekt bruk og jevnlig vedlikehold. Ikke bare optimaliserer det gulvvaskemaskinens ytelse, det øker også levetiden betraktelig.

Er du eier av en batteridrevet gulvvaskemaskin er det flere ting du bør tenke på. Det inkluderer blant annet hva slags type batteri den bruker, levetid på batteriet og korrekt vedlikehold av batteriet. I dette innlegget har vi listet opp ni ting du bør tenke på om du har en batteridrevet gulvvaskemaskin:

1. Hva slags type batteri til gulvvaskemaskinen trenger du?

Gulvvaskemaskiner blir vanligvis utstyrt med bly(syre/acid), GEL eller AGM batterier. På bildet nedenfor kan du lese om de største forskjellene på de ulike batteritypene.

BATTERITYPER: Som du ser er det store forskjeller på de ulike batteritypene. Illustrasjon: Comac

2. Litium-ion batterier

Mindre gulvvaskemaskiner kan bli utstyrt med litium-ion batterier. Denne batteritypen kan lades når som helst, det veier mindre og er vedlikeholdsfri. Med denne teknologien er det ikke rart at også disse batteriene har funnet veien inn til det profesjonelle rengjøringsmarkedet.  

Batteri til gulvvaskemaskin
LITIUM: Denne gulvvaskemaskinen er utstyrt med litium ion-batteri. Illustrasjon: Comac

3. Forskjellen på batterisyklus og livssyklus

Levetiden til batteriet (som kalles livssyklusen) kommer an på bruken. For litium-ion batterier, så refererer en syklus til en sekvens hvor det fulladete batterier er fullstendig utladet og så ladet helt opp igjen. Dette kalles en fullstendig sekvens. For andre batterier, som blybatterier, GEL og AGM, så telles syklusen hver gang batteriet blir ladet opp, selv om utlading/lading av batteriet ikke er komplett.

4. Beste temperatur for batterier

Tiden det tar å utlade et batteri kommer an på flere faktorer, inkludert temperatur. En arbeidstemperatur på 25 til 30 grader anses vanligvis som optimal.

5. Faktorer som påvirker ytelsen

Samme type batterier kan ha ulik ytelse om de installeres på ulike maskiner. Faktisk så har børstestørrelsen og børstetypen noe å si for hvor godt batteriet fungerer, det samme gjelder gulvvtypen på området som skal vaskes.

6. Optimalisering av levetid

For å optimalisere levetiden til batteriet er det viktig at du velger det batteriet som passer best til gulvvaskemaskinen, samt at du gjennomfører korrekt vedlikeholdt. Ikke minst er opplæring av personal på bruk av gulvvaskemaskiner viktig. Alle disse faktorene kan bidra til at batteriets levetid og ytelse optimaliseres.

7. Rett valg av batteritype

Du bør alltid velge den batteritypen som er anbefalt av forhandler. De vet hva slags type batterier som er best egnet til den gulvvaskemaskinen du går til innkjøp at. Det skal alltid følge med brukermanualer når du kjøper en gulvvaskemaskin, og i denne står det nyttig informasjon om hvilke batterityper som er anbefalt, inkludert antall volt og dimensjoner.

Instruksjoner til gulvvaskemaskin
VALGETS KVAL: Sjekk alltid brukermanualen om du er usikker på noe om batteriet. Illustrasjon: Comac

8. Når batteriet skal oppbevares

Hvis du skal oppbevare batteriene et sted er det viktig at batteriene er fulladet. Så må de lagres på en tørr og kjølig egnet plass, hvor de ikke er i direkte kontakt med varmekilder som panelovner eller radiatorer. Hvis batteriet skal oppbevares lenge uten bruk, er det viktig at disse rådene følges, for å forhindre at batteriene blir skadet og derfor ubrukelige.

9. Sjekk alltid batteripolenes tilstand

Sjekk polene på batteriet hver måned: Hvis du ser at det har begynt å oksidere så anbefales det at du tar kontakt med en tekniker for å få batteriet fjernet.   

Bimo har vært stolt leverandør av gulvvaskemaskiner til det profesjonelle markedet i en årrekke, og hjelper deg gjerne på veien i å finne den gulvvaskemaskinen – batteridrevet eller ikke, som passer best for ditt behov. Er du usikker på noe du har lest i denne artikkelen, eller om batteri til din gulvvaskemaskin, ta gjerne kontakt med oss.

If you want to read the English version of this article, click here.

Emner: Batteri til gulvvaskemaskiner, batteri til små gulvvaskemaskiner, optimalisering av levetid, instruksjoner gulvvaskemaskin.