Oscillerende gulvvaskemaskin: Hvordan de virker og hvorfor velge de

Oscillerende gulvvaskemaskiner er lite kjente profesjonelle rengjøringsmaskiner, som ofte bare blir brukt av profesjonelle med lang fartstid innen rengjøring. Noen tenker at oscillerende gulvvaskemaskiner bare skal brukes i spesielle situasjoner, spesielt vanskelige områder eller for ekstraordinære vedlikeholdsaktiviteter. Sannheten er at oscillerende gulvvaskemaskiner passer spesielt bra for daglig vedlikeholdsrengjøring. La oss se litt på hvordan de virker og hvorfor de ofte er det beste valget.

Hva er en oscillerende gulvvaskemaskin og hvordan virker den?

Vi starter med det grunnleggende: Husk på hva en gulvvaskemaskin er og hvordan den fungerer. Dette for å forstå at det grunnleggende ved gulvvaskemaskiner også gjelder for den oscillerende varianten. De er maskiner designet for å gjennomføre mekaniske rengjøringsoperasjoner, for å opprettholde profesjonell rengjøring, og samtidig redusere kostnader, tid og arbeid. Sammenlignet med de tradisjonelle gulvvaskemaskinene med disk og sylindriske børster, så er oscillerende gulvvaskemaskiner utstyrt med et oscillerende hode som bruker mikro-vibrasjonsbevegelse.

Den mikro-oscillerende bevegelsen bruker mer energi på gulvet på kortere tid, og lar deg optimalisere rengjøringsresultatet samtidig som du får en poleringseffekt. Med andre ord etterlater den gulvene skinnende rene etter bruk. Oscillerende gulvvaskemaskiner er ofte utstyrt med en rektangulær base, men det fines også modeller som har runde baser, som Vispa XL.

Foto: Comac

Hvorfor bruke en oscillerende gulvvaskemaskin?

Den oscillerende teknologien ble først brukt på gulvvaskemaskiner så de kunne passe til spesielle oppgaver som grundig rengjøring eller voksfjerning. Over tid har de blitt ekstremt allsidige, og derfor passende for å gjøre selv de letteste operasjonene som daglig vedlikeholdsrengjøring. I dag kan oscillerende gulvvaskemaskiner brukes på alle typer gulv takket være det store utvalget av tilbehør som er spesielt designet for denne teknologien. For å kunne møte alle de ulike rengjøringsbehovene finner du for eksempel mange ulike skurepads som er kompatibel med disse gulvvaskemaskinene.

Fordeler med oscillerende gulvvaskemaskiner

Nå vet du hvordan oscillerende gulvvaskemaskiner virker, og det er på tide med en liten introduksjon til hvorfor de kan være det beste valget. Her er de største fordelene en får ved å velge oscillerende gulvvaskemaskiner:

 1. Redusert forbruk.
 2. Redusert tidsbruk.
 3. Redusert bruk av kjemiske produkter. Reduserer også kostnader fordi det trengs mindre kjemiske produkter.
 4. Økt sikkerhet og enkelt å bruke.
 5. Høy allsidighet. Ved å tilpasse tilbehør som skurepads kan disse brukes på alle typer gulv og i alle typer miljøer.
 6. Høy ytelse. Gjør at de passer spesielt fra for grundige rengjøringsoperasjoner.

Hvorfor er oscillerende gulvvaskemaskiner så effektive?

Oscillerende gulvvaskemaskiner har normalt et høyere trykk på børstene. Det gjør at skitt fjernes mer effektivt, og det øker produktiviteten. Dessuten er oscillerende børster raskere enn gulvvaskemaskiner med disker. De modellene som er utstyrt med rektangulær base garanterer en jevn rengjøring på børstens alle fire sider, som gjør at du kommer til selv i de vanskeligste hjørnene.

Hva er forskjellen på en diskbørste og en oscillerende base?

Gulvvaskemaskiner utstyrt med en eller flere diskbørster krever skjerming på hver side, siden børstene spruter litt vann mens den holder på. I tillegg så kommer ikke sidene på børsten like godt til som midten av børsten. Gulvvaskemaskiner derimot, spruter ikke vann og de gjennomfører en jevn rengjøring, både langs vegger og med den rektangulære basen, selv i de vanskeligste hjørner. Med oscillerende base kan du i tillegg redusere, i noen tilfeller eliminere, bruken av kjemikalier.

Foto: Comac

Hvordan velge den rette oscillerende gulvvaskemaskinen

Akkurat som med andre gulvvaskemaskiner tilbyr markedet mange ulike modeller. Det kan være vanskelig å velge den som passer ditt behov best, så her er noen ting du bør tenke på før du gjør et valg:

 1. Gulvareal
 2. Gulvtype
 3. Type skitt
 4. Ergonomi og bruk
 5. Tilbehør og ekstrautstyr
 6. Strømforsyning
Foto: Comac

Hvis valget faller på en oscillerende gulvvaskemaskin etter at du har tenkt gjennom disse punktene, så er det viktig at du undersøker hva slags modeller som finnes i markedet og at du kontakter en ekspert som kan gi deg noen råd om den beste løsningen. I Bimo har vi jobbet med det profesjonelle rengjøringsmarkedet i en årrekke, og vi hjelper gladelig våre kunder i å gjøre det beste valget. Kanskje er du på jakt etter en gulvvaskemaskin du kan sitte på, eller en du går bak. Ta kontakt med oss, så kan vi sammen finne den modellen som passer ditt behov best.

Comac sine oscillerende gulvvaskemaskiner

Bimo tilbyr Comac sine oscillerende gulvvaskemaskiner, og det kommer stadig nye modeller på markedet for å møte de mange ulike rengjøringsbehovene. De har modeller som både er gå-bak og som er sitte-på.

I tillegg til disse maskinenes ytelse, så er Comac sine gulvvaskemaskiner kjent for at de er gode å manøvrere, at de er kompakte og at de har høye omdreininger. Sist, men ikke minst, så har også vekt en betydning. Det gjør at du enklere kan transportere dem fra sted til sted, som igjen øker effektiviteten. Mindre nominell kraft gjør også at du får mer autonomi og at du får konsekvent mindre ladesykluser og lengre batterilevetid.

Comac sine oscillerende gulvvaskemaskiner kan både brukes til vedlikehold og grundig rengjøring, takket være vibrasjonen og rotasjonene på mer enn 2000 rpm for hver oscillerende børste i basen. Bruker du rett utstyr kan du også polere gulvene, som gir et briljant resultat som holder lenge. De kan også fjerne voks fra overflater før påfølgende rengjøring, noen ganger uten bruk av kjemikalier i det hele tatt.

Komforten til operatøren er også viktig å tenke på. Alle Comac sine oscillerende gulvvaskemaskiner er utstyrt med et anti-vibrerende system som er designet spesielt for denne typen. Systemet er plassert på to ulike nivåer for å doble absorbsjonen og garanterer en bedre komfort for operatøren.

Foto: Comac

Innova 70BTO er en variant som er utstyrt med en større base, og Comac har utviklet et spesielt system for å låse opp børsteholderen som gir en rask og enkel utbytting av skurepads.

I dette innlegget har vi gitt deg noen forslag til ting det kan være lurt å tenke på, men vi anbefaler likevel alle våre kunder til å ta kontakt for å råd av en ekspert på området. Er det noen ting du savner i denne artikkelen, gi oss gjerne beskjed om det også.

For the english version of this article, please click here.