Profesjonell rengjøring av fuger

Vedlikehold av gulvfuger er viktig for å opprettholde fine gulv. I tillegg sikrer det et rent miljø som også er hyggelig å se på. Rengjøring av gulv er blitt en veletablert praksis, men mange er fremdeles usikre på korrekt bruk av gulvvaskemaskin eller maskiner med en diskbørste for å rengjøre fugene mellom flisene. I denne artikkelen vil vi se på ulike teknikker og verktøy som kan bidra til mer effektiv og samtidig enklere rengjøring av fuger. Vi vil også se på hvordan fuger rengjøres profesjonelt, og hva som er det mest passende utstyret for å oppnå dette.

Hvorfor blir fuger alltid skitne?

Fugemasse brukes for å fylle opp mellomrom mellom flisene for å skape en jevn overflate. Meningen med å bruke fugemasse er at gulvet kan ekspandere naturlig og justeres etter strukturelle bevegelser, temperaturvariasjoner og forandringer i fuktighet. I tillegg er mørtel og fugemasse vanligvis porøst, som gjør at de kan absorbere vann eller væsker som kommer i kontakt med gulvet. Som en konsekvens av dette blir skitt og flekker liggende igjen i fugene når gulvet tørker. I tillegg gjør strukturen på fugene slik at skitt og smårusk ofte samler seg der.

Foto: Comac

Hvorfor rene fuger er viktig

Det er to hovedgrunner til at rengjøring av fuger er viktig:

  1. Opprettholde et høyt nivå av hygiene i et miljø. Rengjøring av fuger er viktig siden det gjør at du kan sanitere områder hvor mugg, midd, termitter og bakterier kan samle seg.
  2. Forbedre miljøet. Skitne gulvfuger kan gjøre at området oppleves som gammelt og ustelt. Tenk på et restaurantkjøkken: Hvor ofte har du latt merke til skitne fuger og fått et negativt totalinntrykk av bedriften?

Hvorfor er ikke tradisjonell rengjøring nok?

Før vi ser mer på spesifikt rengjøringsutstyr er det viktig å forstå hvordan en går frem. Å bruke børster og manuelle teknikker kan være effektivt, men for et raskere og bedre resultat anbefaler vi å bruke profesjonelle rengjøringsmaskiner. Bruker du en enkel børste eller kost, er det i tillegg til å koste mye arbeidskraft, store sannsynligheter for at skitt blir liggende igjen på bakken. Når det vaskes med tradisjonelle metoder som mopping, spres skittent vann rundt på gulvet, og absorberes opp av fugene. Som nevnt tidligere er materialet som fugene er laget av porøst. I tillegg til at det suger opp vann, absorberer det også skitten. Dette er grunnen til at det er viktig å bruke profesjonelt utstyr og ha godt organiserte rengjøringsmetoder.

Profesjonell rengjøring

Den mest effektive profesjonelle metoden for å rengjøre fuger i både kommersielle og private miljø involverer bruk av maskin utstyrt med minst én børste, som en gulvvaskemaskin eller en maskin med en diskbørste. I begge tilfeller har du prinsippet ved mekanisk handling, som er beskrevet nærmere i dette innlegget. Sinner Circle er et prinsipp som gjør at den kraften som behøves brukes for å fjerne skitt. La oss se nærmere på hvordan maskiner med en diskbørste eller gulvvaskemaskiner kan brukes til rengjøring av fuger.

Foto: Comac

Hvordan rengjøre fuger med en maskin med en diskbørste

Hvis du har tenkt til å bruke en maskin med en diskbørste til å rengjøre fuger, er det viktig at du følger riktig fremgangsmåte for å oppnå de beste resultatene. Vi anbefaler at du følger disse stegene:

  1. Støvsug eller fei gulvet: Fjern overflødig skitt og smårusk
  2. Bruk maskinen utstyrt med en børste som passer gulvtypen som skal rengjøres. Børsten bør være myk nok til at den når fugene men ikke så hard at den skader gulvet. Hvis nødvendig kan kjemikalier brukes for å ta i bruk den kjemiske handlingen i Sinners sirkel. Husk å velge en som er spesielt utviklet for maskiner med en diskbørste og gulvtypen du skal behandle.
  3. Bruk en våt- og tørr-støvsuger for å samle skittens vann som gjenstår på gulvet etter at maskinen med diskbørste er brukt, for å forhindre at det setter seg i fugene.

Hvordan rengjøre fuger med gulvvaskemaskin

Den mest effektive metoden for profesjonell rengjøring av fuger er ved hjelp av gulvvaskemaskin, takket være den mekaniske handlingen på børstene og at den gir signifikant reduksjon i arbeidstid. I tillegg så etterlater gulvvaskemaskiner gulvene umiddelbart tørre og rene etter bruk. Husk å følge disse stegene hvis du skal bruke en gulvvaskemaskin til å rengjøre:

  1. Støvsug eller fei gulvet: Fjerne overflødig skitt og smårusk
  2. Bruk gulvvaskemaskinen utstyrt med passende børster avhengig av gulvtypen som skal rengjøres. Vi har publisert en guide for gulvvaskemaskiner som handler om hvordan du kan velge de riktige børstene. På samme måte som med maskiner med enkelt diskbørste kan også kjemikalier hjelpe her. Velg alltid den som passer maskinen og gulvtypen.
  3. Vær oppmerksom på nalen til gulvvaskemaskinen. En nal med 40 Shore hardhet er ideell for effektiv rengjøring av fuger.

Etter bruk av gulvvaskemaskinen er fugene rene og tørre, som gjør at du sparer både arbeidskraft og tid.

Foto: Comac

Hvorfor er gulvvaskemaskiner best å bruke?

Gulvvaskemaskiner er den beste metoden for å rengjøre fuger fordi de sikrer umiddelbart tørre gulv etter bruk. Dette sikrer at vann og skitt ikke blir absorbert av fugemateriale. I tillegg til å være effektive å bruke, kommer gulvvaskemaskiner med rengjøringsteknologier som kan forenkle og forbedre oppgavene. Det finnes gulvvaskemaskiner med trykkovervåking, som Versa som er utstyrt med PM, og gir konstant overvåking av kraften som ytes til børstene. Dette sikrer maksimal rengjøringseffektivitet på alle typer gulv, selv på de med ujevne overflater. Hvis du velger en kompakt gulvvaskemaskin, som Igea eller Vispa XS, kan du oppnå profesjonell rengjøringskvalitet selv i små miljø uten å måtte ty til tradisjonelle rengjøringsmetoder for å rengjøre fugene. Å se etter en gulvvaskemaskin med sylindrisk børstebase gjør rengjøring av gulv med rette fuger enda enklere og mer effektivt, takket være det høye børstetrykket.

Foto: Comac

Feilfrie fuger

Å rengjøre fuger krever en profesjonell tilnærming og bruk av riktig verktøy. Fra gulvvaskemaskiner til maskiner med en diskbørste og våt- og tørr-støvsugere er det mange valg. Velg den løsningen som best passer dine behov og hold fugene rene. Husk å følg våre råd og gjør vedlikeholdsrengjøring jevnlig for resultater som varer lenge. Hvis du fremdeles er i tvil eller ønsker flere råd, ta kontakt med en av våre dyktige ansatte.

For the english version of this article, please click here.