Rengjøring av kjøpesentre

Kjøpesentre er områder hvor det passerer mye trafikk i løpet av en dag, og et område som blir konstant utsatt for mennesker og samling av smuss. Rengjøring bidrar til et positivt inntrykk av kjøpesenteret, men sikrer også et trygt miljø for kundene.

Viktigheten av rengjøring i kjøpesentre

Kjøpesentre er litt spesielle rengjøringsmiljø, i og med at de krever strategisk planlegging og profesjonelt utstyr ved rengjøring. Å rengjøre i denne sektoren handler ikke bare om estetikk men bidrar også til økt sikkerhet, hygiene og operasjonell effektivitet. La oss ta en titt på hvordan profesjonelt utstyr kan bidra til bedre og renere resultater på kjøpesentre.

Foto: Comac

Profesjonell rengjøring

Kjøpesentre består stort sett av store flater, med en kontinuerlig flyt av kunder og ansatte. Det gjør at grundig rengjøring bør tas etter stenging. Likevel er det viktig og kritisk å utføre jevnlig vedlikeholdsrengjøring i åpningstider. Comac har utviklet gulvvaskemaskiner som er effektive, enkle å bruke, og – best av alt – stillegående, som gjør at gulvene kan holdes rene og brukes umiddelbart etter rengjøring. Comac har også utviklet løsninger for rengjøring av små til medium arealer, som sikrer et konstant profesjonelt resultat uten bruk av manuelle metoder, som er kjent for å være ineffektive.

Foto: Comac

La oss ta en titt på de beste løsningene som tilbys av Comac for profesjonell rengjøring av kjøpesentre:

  1. Profesjonelle støvsugere
  2. Gulvvaskemaskiner
  3. Feiemaskiner
  4. Maskiner med en diskbørste

Profesjonelle støvsugere: Nøkkelelement for vedlikehold av kommersielle arealer

Som vi har nevnt tidligere er støvsuger et essensielt verktøy innen profesjonell rengjøring. Det finnes mange ulike varianter på markedet, og vi anbefaler sterkt å vurdere profesjonelle Wet&Dry støvsugere. De er en ideell løsning for kjøpesentre, siden de normalt brukes til rengjøring av små til medium store overflater, og siden de samler opp flytende og solide materiale i flere størrelser. Vår erfaring er at singel motor eller dobbel motor er det beste valget for kjøpesentre.

En av fordelene ved å velge en støvsuger av høy kvalitet, er at de kan installeres med HEPA-filter. Disse filtrene fanger også opp partikler som er så små at de er usynlige for det menneskelige øyet, som støv, midd, pollen, allergener og bakterier. Implementasjonen av HEPA filtre forbedrer luftkvaliteten i kommersielle miljø og skaper en sunnere atmosfære for både kunder og ansatte.

Foto: Comac

Gulvvaskemaskiner for rene gulv

Gulvvaskemaskiner passer til både små og store arealer, og sikrer en grundig og effektiv rengjøring, hvor ikke bare synlig skitt fjernes, men også smuss som er vanskelig å oppdage. Dette er spesielt nyttig i kjøpesentre, hvor grundig rengjøring er et viktig krav for å sikre trygge og innbydende miljø for sine kunder.

En annen viktig fordel er hvor fort gulvvaskemaskinen kan jobbe. Takket være automasjon, kan gulvvaskemaskiner rengjøre store områder raskt, uten å forstyrre vanlige aktiviteter på kjøpesentre. Dette øker den operasjonelle effektiviteten men også kundetilfredsheten.

Foto: Comac

Den virkelig store fordelen handler likevel om sikkerhet. Med umiddelbare tørre gulv etter vask bidrar gulvvaskemaskiner til å forhindre ulykker relatert til våte gulv. Det reduserer også faren for fall og sikrer et tryggere miljø for kunder og ansatte.

Orbitale gulvvaskemaskiner

Gulvvaskemaskiner utstyrt med orbital teknologi kan være ekstremt effektive for gulvrengjøring i kjøpesentre. Dette er fordi de passer til både daglig vedlikehold og dyp rengjøring på alle typer gulv. At disse maskinene i tillegg kan utstyres med en rekke tilbehør som pads, gjør dem til perfekte verktøy for å møte rengjøringsbehovene. Orbital teknologi tilbyr mange fordeler som bidrar drastisk til en effektiv håndtering av kommersielle områder:

  • Redusert forbruk av vaskevannsløsning
  • Redusert nedetid
  • Reduserte kostnader knyttet til kjemikalier og reduksjon i operasjonelle kostnader
  • Økt sikkerhet og enkle å bruke. Orbitale maskiner kan også brukes helt uten kjemikalier
  • Høy tilpasningsevne takket være mange ulike pader, og gjør at maskinen passer alle typer gulv og miljø
  • Høy ytelse, ideell for intensivt rengjøringsarbeid
Foto: Comac

Et bærekraftig valg

Gulvvaskemaskiner i kjøpesentre er viktige for å møte rengjøringsbehovene siden det er store områder som skal rengjøres. Disse maskinene møter også bærekraftsmålene som sammenfaller med mål til mange moderne selskaper. Sammenlignet med tradisjonelle rengjøringsmetoder, sikrer ikke bare gulvvaskemaskiner effektiv rengjøring, men bidrar også aktivt til reduksjon i vannforbruk, som representerer et økologisk og økonomisk langsiktig fordel.

Hvis gulvvaskemaskinen er utstyrt med resirkuleringssystem som ReWater, er det mulig å spare både vann og penger, men også tid og kjemikalier. InAqua er eksempel på et resirkuleringssystem som hjelper å konservere vannressursene og løser problemet med vannbruk ved gulvvask.

Feiemaskiner for gjestfrihet

Feiemaskiner er også viktige i utendørs vedlikehold av kjøpesentre og bidrar kraftig til å skape en ren atmosfære og skape et godt førsteinntrykk. Spesielt på store arealer som parkeringsplasser og innganger spiller disse maskinene en viktig rolle i å vedlikeholde et visuelt tilfredsstillende område. Feiemaskiner øker også sikkerheten ved å fjerne smuss som potensielt kan være en fare for besøkende. Feiemaskiner i kjøpesentre bidrar også til å holde skitten på utsiden, og skaper dermed renere innendørsmiljø.

CS700 og CS800 er to sitte-på feiemaskiner som er kompakte med kraftfulle. Dette gjør dem perfekte til å håndtere vanskelig skitt. De kan enten være batteri- eller bensindrevet, som gjør at de kan møte alle rengjøringsbehov, inkludert spesifikke krav for serviceområder, parkeringsplasser og utendørs områder til kjøpesentre.

Maskiner med en diskbørste: Siste hånd på verket

Maskiner med en diskbørste er et annet essensielt verktøy for profesjonell rengjøring av kjøpesentre. De er perfekte for vask og behandling av gulv av veldig ulik natur.

Når det kommer til rengjøring av trange områder, er Comac CM Mini Orbital singel disk maskin et ekstraordinært verktøy. Den passer spesielt bra til rengjøring av baderom på kjøpesentre. Den kompakte størrelsen gjør også at den passer på de minste steder, og gjør den perfekt for rengjøring, polering, og finpuss av kanter, hjørner, trapper.

Foto: Comac

De maskinene vi har nevnt nå er effektive, enkle å bruke og gjør dem ideelle for bruk i kjøpesentre. Nøkkelrådet vårt er å stole på de profesjonelle, og uansett bruke opplært og kompetente operatører til å bruke det profesjonelle utstyret. Har du flere spørsmål etter å ha lest dette innlegget, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Bimo har lang fartstid i markedet, og hjelper gjerne våre kunder med å få en enda renere hverdag.