Slik velger du den beste gulvvaskemaskinen

Takket være gulvvaskemaskiner har måten vi rengjør på endret seg, selv i små rom. Den avanserte teknologien til disse maskinene kan gi oss upåklagelige rengjøringsresultater, som ikke bare gjør rengjøringen mer effektiv, men også raskere og mer miljøvennlig. I dette innlegget vil vi hjelpe deg litt på vei i å velge den gulvvaskemaskinen som passer best til deg og dine behov.

De beste gulvvaskemaskinene fra Comac

I dette innlegget tar vi for oss gulvvaskemaskiner fra det anerkjente merket Comac, som vi er stolt leverandør av. Vi begynner med å liste opp deres bestselgende gulvvaskemaskiner. Det er disse variantene vi vil se nærmere på, for å studere hva og hvilke funksjoner som gjør en gulvvaskemaskin utmerket. Det er likevel viktig å huske på at det endelige beste valget avhenger av ditt spesifikke behov og miljøet maskinen skal brukes i. Fra kompakte gå-bak til industrielle sitte-på gulvvaskemaskiner, her presenterer vi de beste gulvvaskemaskinene fra Comac.

Foto: Comac

Vispa 35

Denne maskinen er det desidert beste valget om du er ute etter håndterbarhet og pålitelig ytelse på liten plass. Ikke la deg lure av dens kompakte størrelse: Vispa 35 tilbyr fremdeles kraftig rengjøring som sikrer upåklagelige resultater i rom på opptil 1.000 kvadratmeter. Den passer dermed perfekt for rengjøring i små butikker, kontorer, kantiner, restauranter, velværesentre, frisørsalonger, medisinske klinikker, barnehager og skoler. Vispa er tilgjengelig i både batteridrevne og kablede versjoner i vaskemodellen, og i batteridrevet versjon i feiemodell.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 8- 10 liter
 • Vaskebredde: 35 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 1.000 kvm
 • Batterilevetid opptil: 1 time
Foto: Comac

Vispa EVO

Vispa EVO viser utviklingen av Comac sine kompakte modeller, og kombinerer smidighet og kraft i en enkelt maskin som kan håndtere selv det tøffeste smuss. Denne modellen er egnet for vedlikeholdsrengjøring av små og mellomstore rom, selv i rotete forhold, på opptil 1.300 kvadratmeter. Vispa EVO er tilgjengelig i batteridrevet vaskeversjon, og er den perfekte løsningen for rengjøring av gulv i detaljhandel, hos rengjøringsselskaper og i velvære og sport. For å øke ytelse og bekvemmelighet kan den i tillegg utstyres med litiumionbatterier. Med ECO-funksjonen kan du ved å trykke på én enkelt knapp senke støynivået, redusere forbruket og øke autonomien, og dermed sikre en effektiv og miljøvennlig rengjøringsopplevelse.

Tekniske egenskaper

 • Kapasitet løsningstank: 15 liter
 • Vaskebredde: 35,5 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 1.300 kvm
 • Batterilevetid opptil: 2 timer (ECO-modus)
Foto: Comac

Antea

Denne modellen er verdsatt for sin kombinasjon av høy ytelse og brukervennlighet. Den passer perfekt til profesjonell rengjøring i et bredt spekter av miljøer, som kontorer, sykehus, butikker, offentlige områder, restauranter, hoteller, sportssentre, supermarkeder og produksjonsanlegg. Antea skiller seg ut på grunn av sin pålitelighet og robusthet, og brukes både til vedlikehold og dyp rengjøring av rom på inntil 2.200 kvadratmeter. Den er tilgjengelig med kabel (E), batteridrevet med trekkraft (BT) eller batteridrevet (B). Vaske- og feieversjonen med to sylindriske børster (BTS) og orbitalversjonen (BTO) er også utstyrt med trekkraft.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 40 liter
 • Vaskebredde: 50 – 50,8 cm
 • Anbefales på rom opptil: 2.200 kvm
 • Batterilevetid opptil: 4 timer
Foto: Comac

Innova 55

Innova 55 er en sitte-på gulvvaskemaskin designet av Comac for å maksimere effektiviteten. For omtrent samme investering som en gå-bak gulvvaskemaskin kan du altså få Innova 55, som er mer komfortabel, raskere og som dekker større områder. Dette er den varianten Comac-kunder ser på som den beste kompakte sitte-på gulvvaskemaskinen. Den kompakte størrelsen gjør at den er manøvrerbar også i trange rom, det er lett å overvinne hindringer og den fullfører rengjøringsoppgaver raskt. Innova 55 passer spesielt godt til vedlikeholdsrengjøring av rom på opptil 4.500 kvadratmeter, som sykehus, sykehjem, skoler, idrettshaller, supermarkeder og kontorer.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 65 liter
 • Vaskebredde: 56 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 4.500 kvm
 • Batterilevetid opptil: 3 timer
Foto: Comac

Innova Comfort

Denne maskinen er valgt ut på grunn av sin bekvemmelighet og brukervennlighet. Innova Comfort passer perfekt for vedlikeholdsrengjøring fordi den garanterer hastighet, effektivitet og diskresjon takket være standard støyreduksjonsenheter. Dette er en gulvvaskemaskin som foretrekkes av operatørene fordi den er utstyrt med innovative systemer og teknologier for ressursbevaring, avfallsreduksjon, og oppdemming av forbruk. Dette er derfor en gulvvaskemaskin som er egnet for arbeid i miljøer hvor det oppholder seg mange mennesker som offentlige fasiliteter, skoler, svømmebassenger, treningssentre og supermarkeder. Innova Comfort passer perfekt i alle situasjoner som krever profesjonell rengjøring av overflater på opptil 6000 kvadratmeter.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 120 liter
 • Vaskebredde: 75 – 84 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 6.000 kvm
 • Batterilevetid opptil: 3 timer
Foto: Comac

Optima

Optima sitte-på gulvvaskemaskiner er designet for å tilby utmerket ytelse i både kommersielle og industrielle miljøer. Karakterisert av sitt robuste design, og takket være sine tekniske funksjoner, kan den håndtere både dyp rengjøring av harde gulv, og rengjøring av mer delikate overflater som på kjøpesentre. Det komfortable setet sikrer at operatøren sitter i en ideell posisjon for å ha full kontroll over maskinen. I tillegg sikrer den store tankkapasiteten høy arbeidsautonomi, mens den stille driften muliggjør bruk på dagtid uten å forstyrre menneskene rundt, som sikrer maksimal driftseffektivitet og produktivitet. Optima er tilgjengelig både som vaskeversjon og som vaske- og feieversjon, og er passer utmerket i å sikre perfekte rene gulv selv under tune smussforhold på områder på opptil 10.000 kvadratmeter.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 160 liter
 • Vaskebredde: 85 – 101 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 10.000 kvm
 • Batterilevetid opptil: 3 timer
Foto: Comac

C85

For rengjøringspersonell regnes C85 som den beste industrielle gulvvaskemaskinen i Comac-serien. Dette grunner nok i at den er utstyrt med den mest avanserte teknologien, har en robust design og intelligente funksjoner, slik at operatørene kan maksimere bruken, optimalisere arbeidstider og redusere kostnader. Ekstraordinær ytelse, kraft og sikkerhet gis uten å gå på kompromiss av brukervennlighet og allsidighet. De ulike konfigurasjonene, alternativene og tilbehøret som er tilgjengelig gjør at du kan tilpasse C85 med maksimal fleksibilitet, slik at den passer ethvert miljø og takler alle typer smuss, enten det er i produksjonsområder, lagre, kjøpesentre, supermarkeder eller i logistiskksentre. C85 er ideell for både vedlikehold og dyp rengjøring, selv i nærvær av svært tungt smuss, på middels til store områder på opptil 12.000 kvadratmeter.

Tekniske egenskaper:

 • Kapasitet løsningstank: 180 liter
 • Vaskebredde: 85 cm
 • Anbefales i rom på opptil: 12.000 kvm
 • Batterilevetid opptil: 4 timer
Foto: Comac

Hvordan velge den beste?

Gulvvaskemaskiner har blitt et viktig element i daglig rengjøring. Enten du er på jakt etter en løsning for et lite eller stort miljø, er det viktig å velge den gulvvaskemaskinen som passer best til dine rengjøringsbehov. Vi har tidligere sett på hva en gulvvaskemaskin er og hvordan de fungerer, nå er det på tide å forstå hvordan man kan gjøre det rette valget når det kommer til innkjøp av gulvvaskemaskin. Her er seks ulike faktorer som bør vurderes:

 1. Ulike typer gulvvaskemaskiner
 2. Tekniske egenskaper
 3. Type smuss
 4. Vedlikeholdsrengjøring eller dyprengjøring
 5. Dimensjoner på vaskbar overflate og hindringer
 6. Ramper og minimum passasjestørrelse

Ulike typer gulvvaskemaskiner

Det første du bør tenke på er operatørens bruk. Gulvvaskemaskiner er enten gå-bak eller sitte-på. På gå-bak variantene går operatøren bak maskinen og styrer den ved hjelp av styret, mens på sitte-på, sitter operatøren om bord i maskinen og styrer den ved hjelp av ratt og pedaler.

Foto: Comac

Det finnes også ulike børstebaser å velge mellom:

 • Disk-børstebase: Med en, to eller flere børster
 • Sylindrisk børstebase: Med en eller to sylindriske børster
 • Orbital børstebase: Med pads installert på et orbitalt vaskehode som bruker mikrovibrasjon
Foto: Comac

Hvordan de drives er også viktig å se på:

 • Kabeldrevet: Vanligvis for små maskiner
 • Batteridrevet: Både for små og store maskiner
 • Strømforsyning med endoterm motor: Drevet på bensin, LPG eller diesel. For større maskiner
Foto: Comac

Tekniske egenskaper:

I innlegget åtte tips du bør vite før du kjøper en gulvvaskemaskin har vi allerede sett på tekniske egenskaper ved gulvvaskemaskiner, men det er verdt å nevne noen av dem igjen. Det er viktig å vurdere:

 • Ergonomi: Det er relatert til utformingen av gulvvaskemaskiner. Når du velger gulvvaskemaskin, bør du vurdere sikkerhet, brukervennlighet, enkelt vedlikehold og ergonomisk design
 • Tilgjengelig ekstratustyr og tilbehør: Velg en gulvvaskemaskin som har funksjoner og tilbehør som virkelig er nyttige i miljøet du skal rengjøre. Et flåtestyringssystem, er for eksempel en viktig faktor for å administrere flere maskiner, men er kanskje ikke nødvendig om du bare har én maskin.
 • Batteri og batterilader: Hvis du velger en batteridrevet gulvvaskemaskin, kan du bruke den uavhengig av om det finnes en strømkilde der det skal rengjøres. Forsikre deg om at maskinen er utstyrt med vedlikeholdsfrie batterier og mulighet for å installere en innebygd lader, som kan være spesielt praktisk i noen situasjoner.

Type smuss

For å velge den beste gulvvaskemaskinen, er det viktig å se på hva slags smuss som skal rengjøres:

 • Fri smuss: Når det ikke fester seg til overflaten og er fin eller grov. Vanligvis kan det være nødvendig å bruke feiemaskin for å eliminere smusset
 • Vedheftende smuss: Som fester seg til gulvflaten. Kan være tørt, fettete, organisk eller uorganisk. Gulvvaskemaskiner er den beste løsningen her.
 • Fritt og klebende smuss: I dette tilfellet bør det vurderes om en vaske-feier (med sylindrisk base) er nok, eller om det er nødvendig å fjerne løst smuss med en feiemaskin før gulvvaskemaskinen brukes.

Vedlikeholdsrengjøring eller dyprengjøring

Rengjøringsbehovene bør vurderes:

 • Vedlikeholdsrengjøring: Når det skal rengjøres hyppig og innebærer vask og tørking i en enkelt omgang på overflater med lett smuss, er tradisjonelle gulvvaskemaskiner den ideelle løsningen.
 • Dyprengjøring: Når det skal rengjøres på overflater med tungt smuss, er det viktig å velge en gulvvaskemaskin med kraft og børstetrykk som passer til smusset som skal behandles.

Dimensjoner på vaskbar overflate og hindringer

For å velge den beste gulvvaskemaskinen er det også viktig å se på overflaten det skal jobbes på. Pass på å ikke velge en gulvvaskemaskin basert på bygningens totale overflateareal. Maskinen bør velges basert på den vaskbare overflaten, som er plassen fri for hindringer som faktisk kan rengjøres. Hvis du er usikker på hvordan du regner det vaskbare overflatearealet på området som skal rengjøres, kan du lese dette innlegget: “Hvor mange kvadratmeter kan gulvvaskemaskinen rengjøre per time“, hvor vi har beskrevet formelen som brukes.

Ramper og minimum passasjestørrelse

Et annet viktig aspekt er å vurdere tilstedeværelsen av ramper for å velge en gulvvaskemaskin som kan bruke dem. Dette er spesielt viktig hvis gulvvaskemaskinen skal brukes i ulike mikjøer, og derfor har behov for å flytte den raskt og enkelt. Kontroller også at gulvvaskemaskinen har de riktige dimensjonene for å passere gjennom trange passasjer som dører eller heiser.

Foto: Comac

Hvordan bruke en profesjonell gulvvaskemaskin?

Nå som du vet mer om hvordan du kan velge den rette gulvvaskemaskinen, vet du hvordan den skal brukes? Det er viktig å bruke gulvvaskemaskinen riktig for å oppnå de gode rengjøringsresultatetene og bevare investeringen over tid. Derfor har vi tidligere publisert et innlegg som forklarer hvordan en gulvvaskemaskin brukes. La oss se kort på de grunnleggende operasjonene for riktig bruk:

 • Forberedelese av rengjøringsområdet og gulvvaskemaskinen
 • Rengjøring, som innebærer selve brukes av maskinen og valg av rengjøringsvei
 • Slutten av arbeidet: Vedlikeholdstrinnene for gulvvaskemaskinen på slutten av skiftet

Bonustips: Stol på ekspertene!

Et siste tips er å stole på ekspertene. Rådgivende fagfolk vil ikke bare hjelpe deg med å velge riktig maskin som best passer dine spesifikke behov, men vil også gi deg tilgang til personlig rådgivning og ettersalgsstøtte. Eksperter kan hjelpe deg å skille mellom ulike alternativer, slik at du gjør en riktig og varig investering. Husk at det riktige valget i dag kan bety betydelige tids- og ressursbesparelser i fremtiden. Nettopp derfor står vi i Bimo klare til å hjelpe deg. Vi håper at dette innlegget har gitt deg nyttig informasjon. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med oss.

Click here for the english version of this article.