Åtte tips kun proffene kjenner til

Profesjonelt verktøy som gulvvaskemaskiner er spesielt nyttig å bruke i noen rengjøringsutfordringer. I dette innlegget har vi samlet noen tips profesjonelle rengjørere bruker, og som kan være spesielt nyttig for deg å kjenne til om du håndterer profesjonelle rengjøringsverktøy.

De åtte tipsene

Tipsene er kanskje enkle, men helt essensielle for å kunne utnytte seg av hele maskinens potensial, og dermed oppnå enda bedre rengjøringsresultater. Når du vet hvordan en gulvvaskemaskin skal håndteres, sikrer du lengre levetid for maskinen, og at overflatene til områdene som rengjøres også tas vare på. Her er de åtte tipsene vi skal gå gjennom:

  1. Før-vask med gulvvaskemaskinen
  2. Husk å feie gulvet
  3. Riktig vedlikehold av gulvvaskemaskinen
  4. Ikke kjør for fort
  5. Pass på børstene under arbeid
  6. Vær oppmerksom på vaskemiddelløsningen
  7. Juster børstene
  8. Juster nalen

1-Før-vask med gulvvaskemaskinen

Blant alle vaskemetodene som kan utføres med en gulvvaskemaskin har vi før-vask-teknikken, som også blir kalt den indirekte metoden av rengjøringsprofesjonelle. Før-vask er en nyttig teknikk når du skal fjerne hardfør skitt fra gulvet. Den indirekte metoden fungerer som følgende: Under den første fasen brukes kun mekanisk handling uten oppsuging. Vaskemiddel brukes. Operasjonen gjentas så med oppsuging aktivert for å samle opp vaskemiddelløsningen fra overflaten.

Før-vask med en Comac C130 gulvvaskemaskin. Foto: Comac

Pass på å ikke arbeide i lange perioder med gulvvaskemaskinen kun i sugemodus. Gulvvaskemaskiner er designet for å kun støvsuge opp vannet som er i tankene deres. Vi ser ofte skader pfordi de har blitt brukt i stedet for våre våt- og tørr- støvsugere for å suge opp vann for eksempel etter en oversvømmelse.

2-Husk å feie gulvet

Alltid vurder hva slags type skitt som skal rengjøres før du begynner å vaske med din gulvvaskemaskin. Er det smårusk, husk å feie gulvet først. Hvis du derimot har en gulvvaskemaskin utstyrt med en skure-feie børstebase, kan du hoppe over dette steget. Uansett, så må gulvet være renset for smårusk før du fortsetter med rengjøringsoperasjonene, hvis ikke så kan skitten sette seg fast på nalen, og kompromisere sugekraften og derfor også tørkeoperasjonene.

Comac Vega BTS gulvvaskemaskin utstyrt med skure-feie børstebase. Foto: Comac

3-Riktig vedlikehold av gulvvaskemaskinen

Vi sier det alltid, og vi er ikke redde for å gjenta det; Ta vare på din gulvvaskemaskin for å få den til å vare! Uansett om det er vedlikehold som skal utføres på enden av skiftet, daglig eller årlig ekstraordinært vedlikehold, ikke glemt å utfør det riktig. Har du noen tvil, kan brukermanualen for bruk og vedlikehold av din profesjonelle gulvvaskemaskin være til hjelp. Husk å alltid kun stole på profesjonelle og autoriserte teknikere for ekstraordinært vedlikehold.

Bruk- og vedlikeholdsmanual til Comac gulvvaskemaskiner. Foto: Comac

4- Ikke kjør for fort

Profesjonelle gulvvaskemaskiner, spesielt de du sitter på, kan oppnå store hastigheter for å øke deres produktivitet. Dette er selvsagt nyttig, spesielt hvis du arbeider på store områder med lett skitt og uten tilstedeværelse av andre mennesker. Vi anbefaler likevel alltid at du ikke kjører for fort. Hvis du bruker gulvvaskemaskinen i moderat hastighet øker du arbeidstiden noe, men forbedrer samtidig rengjøringsresultater og tørkeresultater. Vi bør jo også nevne at det øker sikkerheten hvis du bruker maskinen i nærheten av mennesker.

Gulvvaskemaskin i høy hastighet er ikke alltid lurt. Foto: Comac

5- Pass på børstene under arbeid

Alltid unngå at børstene fortsetter å arbeide mens gulvvaskemaskinen blir etterlatt inaktiv, siden dette kan skade gulvet. Den siste generasjons Comac gulvvaskemaskiner er utstyrt med teknologien Stop&Go som stopper alle funksjoner når maskinen er midlertidig inaktiv for å redusere forbruk og unngå dette problemet. Hvis du ikke har siste generasjons Comac gullvvaskemaskin, husk alltid på å sjekke dette.

Stop&Go-teknologi utstyrt på Vispa gulvvaskemaskin. Foto: Comac

6- Pass på vaskemiddelløsningen

Aldri bruk gulvvaskemaskinen hvis den ikke slipper ut vaskemiddelløsning. Det virker kanskje trivielt, men dette kan desverre skje, og det skader både gulvet og børstene på maskinen. Pass også på å ikke overdosere kjemikaliene: Følg alltid fabrikantens anvisninger for å ikke negativt påvirke vaskeresultatetene.

Målekopp på Antea gulvvaskemaskin. Foto: Comac

7- Juster børstene

Det er mange som ikke vet dette, men blant innstillingene som finnes på gulvvaskemaskiner er også ofte muligheten til å justere børstene. Dette er essensielt, spesielt for gå-bak gulvvaskemaskiner uten oppsugingskraft, som bruker bevegelsene på børstene for å hjelpe brukeren å dytte dem. Husk derfor å justere børstene på din profesjonelle gulvvaskemaskin.

Justering av børster. Foto: Comac

8- Juster nalen

Sist, men ikke minst, et av de åtte tipsene som kun proffene kjenner til er å justere nalen riktig. Bladet må ha en bøyelighet på mellom 30 og 45 grader for å sikre perfekt tørk. Av denne grunn er justeringsregistre alltid tilgjengelig på nalvedlegget. Sjekk også at bøyeligheten på nalbladet er homogent over hele overflaten.

Justering av nal. Foto: Comac

Bonustips

Før vi avslutter, husk at det å kjenne din gulvvaskemaskin er viktig for å bruke den riktig. Vi har publisert en rekke innlegg med tips og råd slik at du kan dra mest nytte av din rengjøringsmaskin. Trykk her for å komme til tips-siden. Har du noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss så skal vi hjelpe så godt vi kan.